Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Μια σωστή πλευρά έχει η ιστορία: Την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία!

 

 

«Μια σωστή πλευρά έχει η ιστορία: Την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία!», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή την ανακοίνωση - παραλήρημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία κατηγορεί την Πανσπουδαστική και τους φοιτητές που διαδηλώνουν κατά του πολέμου ως εντολοδόχους της Ρωσίας!

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει τα εξής: 

«Και αδιάβαστη και ανιστόρητη πιάστηκε η ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, η οποία κατηγορεί την Πανσπουδαστική και τους φοιτητές που διαδηλώνουν κατά του πολέμου ως εντολοδόχους της Ρωσίας!

Αδιάβαστη, γιατί αγνοεί τις δεκάδες αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, με πρόταση της Πανσπουδαστικής, που καταδικάζουν απερίφραστα τη ρώσικη εισβολή, αναδεικνύουν τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας που πυροδότησαν τη σύγκρουση και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό. Αλληλεγγύη που δε συμβαδίζει με την αποστολή όπλων και τη μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο, όπως πράττει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Ανιστόρητη, γιατί, εκτός του ότι αγνοεί ότι η Πανσπουδαστική δεν ιδρύθηκε το 1940 (!!!), αντιγράφει τις αντικομμουνιστικές και χρυσαυγίτικες γελοιότητες περί "ξενοκίνητων κομμουνιστών", με τις οποίες στηθήκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα χιλιάδες αγωνιστές από το εμφυλιακό κράτος.

Η πλειοψηφία του λαού και της νέας γενιάς τάσσεται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας: Με τους λαούς ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου