Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

0,88Χ25 πόσο κάνει; Από την Ευκλείδεια γεωμετρία στην ευκλείδεια αριθμητική



Παφιλης: Μόλις στα 0,88 ευρώ η αύξηση του κατώτατου μισθού στην Πορτογαλία.

Τσακαλωτος: Δε σας πληροφόρησαν καλά, από 508 πήγε στα 530!


Παφιλης: 0,88 × 25 πόσο κάνει;


Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι τα Ευκλείδεια μαθηματικά. Είναι τα μαθηματικά της κυβέρνησης και το αξίωμά της για ένα “σοσιαλιστικό” καπιταλισμό.



Δεν ξέρουμε αν είναι ο Παφίλης που κομπλάρει τον Τσακαλώτο ή αντιστρόφως, ο Τσακαλώτος που εμπνέει τον Παφίλη, αλλά η μεταξύ τους “χημεία” είναι αδιαμφισβήτητη και υπάρχουν μια σειρά περιστατικά ως αποδείξεις.


Το Μάη του 15′ ο Παφίλης είχε κάνει λόγο για το “Ευκλείδειο θεώρημα” πως ο καπιταλισμός είναι σοσιαλιστικός. Ο Ευκλείδης είχε απαντήσει λέγοντας πως το ΚΚΕ δε δίνει ελπίδα στο λαό (τότε ακόμα “η ελπίδα ερχόταν…”) και κάλεσε τους βουλευτές του να διαβάσουν τον τρίτο τόμο του Μαρξ. Για να επανέλθει ο Παφίλης λέγοντας “ελπίδα δίνουμε, παραισθησιογόνα δε δίνουμε” και πως χωρίς το ΚΚΕ -και τις αντιδράσεις του στο δρόμο- η Ελλάδα θα ήταν νεκροταφείο.

Δύο χρόνια αργότερα, τον περασμένο Μάη, ο Παφίλης αγανακτισμένος με τις κυβερνητικές ντρίπλες, είπε στον Τσακαλώτο πως στο πρώτο “αριστερό μνημόνιο” επικαλέστηκε το Μαρξ, στο δεύτερο “αριστερό μνημόνιο” το Λένιν, κι ελπίζει πως όταν τριτώσει το κακό δε θα έρθει κι η επίκληση του Στάλιν…



Σήμερα στη Βουλή τρίτωσε όντως το “καλό”. Ο Παφίλης έκανε κριτική αναφορά στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου η “συστράτευση της Αριστεράς” δεν έφερε καμία ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, παρά μόνο μια πενιχρή αύξηση που ισοδυναμεί με κάτι λιγότερο από ένα ευρώ ημερησίως. Ο Τσακαλώτος, που συχνά τον μπερδεύουν λίγο τα ελληνικά, ατύχησε αυτή τη φορά και με τους αριθμούς, αφού διέκοψε τον Παφίλη και του είπε: “δε σας έχουν πληροφορήσει σωστά, από τα 508 ευρώ ο μισθός πήγε στα 530!”. Για να προκαλέσει την εύλογη απορία του Παφίλη που του ζήτησε να κάνει μια απλή πράξη:

-0,88 ευρώΧ25 πόσο μας κάνουν;

Η απάντηση είναι 22 ευρώ, όσο και το ποσό της μηνιαίας αύξησης.
Μετά από την ευκλείδεια γεωμετρία, λοιπόν, μάθαμε και την “ευκλείδεια αριθμητική”. Μακάρι να ήταν αυτό βέβαια το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα είναι το βασικό αξίωμα του Ευκλείδη και των μαθηματικών της κυβέρνησης, που πλασάρουν ένα “σοσιαλιστικό” καπιταλισμό και την πολιτική τους ως φιλολαϊκή.

http://www.katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου