Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Συνδικάτα στην υπηρεσία της… «παραγωγικότητας»

 

 

«Η TUC (Συνομοσπονδία Συνδικάτων Αγγλίας, μέλος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και αδελφάκι της ΓΣΕΕ) κατάφερε να βρει τρόπο να "ενώσει" το ποδόσφαιρο με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και να παρουσιάσει ως θετικές τις ελαστικές μορφές απασχόλησης», σχολιάζει το ΠΑΜΕ.

Σημειώνει ότι «με αφορμή τον αγώνα του EURO 20, Αγγλίας - Γερμανίας, η TUC κατέθεσε αίτημα προς τους εργοδότες, με το οποίο ζητούσε να επιτραπεί στους εργαζόμενους να σχολάσουν νωρίτερα, ώστε να παρακολουθήσουν το ματς και να αναπληρώσουν μετά τις χαμένες ώρες εργασίας.

Το συγκεκριμένο αίτημα δεν βασίζεται φυσικά στην εκπλήρωση των αισθημάτων του φίλαθλου κοινού, ούτε καν στη σπουδαιότητα ενός εκ των κορυφαίων ντέρμπι στη διοργάνωση του Euro 2020, αλλά όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Francis Ο'Grady, Γενική Γραμματέας της TUC "Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός. Οι ελαστικές σχέσεις κάνουν τους εργαζόμενους χαρούμενους και αυξάνουν την παραγωγικότητα".

Πιθανότατα αυτές τις "θετικές" πλευρές έβλεπε και η ΓΣΕΕ στον νόμο - έκτρωμα του Χατζηδάκη και αρνήθηκε να καλέσει απεργία στις 16 Ιούνη. Βέβαια για το κατά πόσο "χαρούμενοι" είναι οι εργαζόμενοι των zerohours, της δωδεκάωρης δουλειάς και της μισο-ανεργίας, μισο-ζωής, μάλλον οι εργαζόμενοι έχουν άλλη άποψη. Για τους εργαζόμενους η λογική και οι θέσεις των TUC - ΣΕΣ είναι ξεκάθαρο πέναλτι και χωρίς VAR».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου