Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο νταλκάς του Πομπέο για τις γυναίκες...

 

  Πηγή: Eurokinissi

Της Κάλι Καρά

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, ο «υπουργός του πολέμου», προέβησαν στις 28 Σεπτέμβρη 2020 σε επισκόπηση υψηλού επιπέδου του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ - Ελλάδας, ενόψει του Τρίτου Στρατηγικού Διαλόγου που θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον το 2021. Οι Ηνωμένες  Πολιτείες και η Ελλάδα επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στο Στρατηγικό Διάλογο ως απόδειξη των εξαιρετικών διμερών σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες. Επ' ευκαιρία αυτής της υψηλού επιπέδου επισκόπησης, εξέφρασαν την κοινή τους επιθυμία να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε πολλούς τομείς.

Ό,τι και να λένε οι κυβερνητικές πηγές και τα «παπαγαλάκια» τους, δεν μπορούν να κρύψουν τους στόχους αυτής της επίσκεψης.

- Τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα και τη συνοχή στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, μέρος των οποίων είναι και η συνεκμετάλλευση ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας - Τουρκίας, με βαριές συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Από αυτή την άποψη μόνο τυχαίο δεν είναι ότι αυτή η επίσκεψη συμπίπτει με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας.

- Να προωθήσει τα γεωπολιτικά -οικονομικά και στρατιωτικά- συμφέροντα των ΗΠΑ, που ανοίγουν το δρόμο μόνο για όξυνση των ανταγωνισμών και των νέων πολεμικών συγκρούσεων. 

Η κοινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Αμερικανού ομολόγου του Μάικ Πομπέο, δεν παρέλειψε και τις γυναίκες...

«Οι δύο χώρες παραμένουν προσηλωμένες στην αύξηση των δυνατοτήτων των γυναικών να επιτυγχάνουν στην αγορά εργασίας ως επιχειρηματίες και στη βελτίωση των δυνατοτήτων τους, ώστε να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη».

Δεν πρωτοτύπησαν, αφού η «ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας» βρίσκεται σταθερά στην ατζέντα της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ, των αστικών κυβερνήσεων, ως «αποτελεσματικό εργαλείο για τη γυναικεία χειραφέτηση».

Αυτό που θέλουν στην πραγματικότητα είναι να εκμεταλλευτούν όσο γίνεται περισσότερο το γυναικείο εργατικό δυναμικό, για να γίνουν οι όμιλοι πιο ανταγωνιστικοί και κερδοφόροι.

Έτσι, από τη μια αξιοποιείται ο μηχανισμός διαχείρισης των υψηλών ποσοστών -ιδιαίτερα- της γυναικείας ανεργίας και από την άλλη, γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα πιο «ελκυστικό περιβάλλον» για την ανάπτυξη Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, με αυξημένη γυναικεία συμμετοχή.

Ο νταλκάς αποκαλύπτεται... Ουσιαστικά, αποτελεί «όχημα» για την απαλλαγή του αστικού κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης και λειτουργίας κρατικών - κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, όπως και για τη διαμόρφωση ενός δικτύου αποσπασματικών και υποβαθμισμένων δομών και υπηρεσιών, οι οποίες λειτουργούν και ως μηχανισμός ενσωμάτωσης και χειραγώγησης των γυναικών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Ο νταλκάς των γυναικών του καθημερινού μόχθου, των ανέργων, των γυναικών του μικρομάγαζου, της φτωχής αγρότισσας, για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους είναι να πολεμήσουν αυτούς που σπέρνουν τον πόλεμο και την εκμετάλλευση.

 902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου