Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Πολύμορφες δράσεις από τη Δευτέρα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία

 

Κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας την Παρασκευή 14 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι

 

 

«Δεν θα μιλάει για μας μόνο το υπ. Παιδείας και η Κεραμέως. Τη Δευτέρα μιλάμε εμείς. Επιβάλλουμε εμείς με τους αγωνίες μας ό,τι θα έπρεπε να είχατε κάνει εσείς», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας σε ανακοίνωσή της, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας ενόψει του ανοίγματος  των σχολείων στις 10 Γενάρη.

Η Συντονιστική προχωρά από τη Δευτέρα σε σειρά πολύμορφων δράσεων. Συγκεκριμένα:

  • Τη Δευτέρα 10 Γενάρη θα πραγματοποιηθούν έκτακτες συνεδριάσεις 15μελών και 5μελών, ενημερώσεις σε όλες τις τάξεις, συνελεύσεις σχολείων. Επίσης καταλήψεις, αποχές, καθιστικές διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις στους διευθυντές, στις Δευτεροβάθμιες, σε δήμους - Περιφέρειες.
  • Την Τρίτη 11 Γενάρη θα συμμετέχουν με φοιτητές, καθηγητές, γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 5.30 μ.μ. για μέτρα προστασίας για όλο το λαό.
  • Την Παρασκευή 14 Γενάρη κλείνουν τα σχολεία και προχωρούν σε συγκέντρωση στο υπ. Παιδείας στις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική αναφέρει επίσης:

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στα Μαθητικά Συμβούλια των σχολείων σε όλη τη χώρα. Σας καλούμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά πανελλαδικά. Έχουμε δίκιο. Πρέπει να ακουστεί! Το κάθε σχολείο, ο καθένας και η καθεμιά μετράει!

Παίρνονται συνεχώς αποφάσεις ενάντιά μας, παίζουν με την υγεία, τη μόρφωση και το μέλλον μας.

Πολλά εξαρτώνται από τις απαντήσεις που θα δώσουμε.

Θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας ή θα αφήσουμε την κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας να κάνει ό,τι θέλει και να καθορίζει τις ζωές μας;

Θα βρίζουμε απλά τις επιλογές που κάνουν ή θα τους κάνουμε δύσκολη τη ζωή;

Είμαστε αυτοί που έχουμε δίκιο και αν μας ακούγατε και δεν μας αγνοούσατε, δεν θα φτάναμε ως εδώ. Είμαστε αυτοί που πέρσι και φέτος κατεβήκαμε χιλιάδες στους δρόμους και δεν μας σταμάτησαν ούτε η τρομοκρατία, ούτε οι εκβιασμοί (μία με το webex, μια με τις αποβολές), ούτε τα χημικά, τα ΜΑΤ, ακόμα και οι συλλήψεις μαθητών!

Είμαστε αυτοί που έχουμε καταφέρει να: Παγώσουμε τις συγχωνεύσεις σε πολλά σχολεία. Να καθυστερήσουμε την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων δυο ολόκληρα χρόνια. Να παγώσουμε ως και φέτος τις ελάχιστες επιλογές στο μηχανογραφικό.

Δεν ανεχόμαστε άλλο τις επιλογές του υπ. Παιδείας.

Για το άνοιγμα των σχολείων, απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα μέτρα αραίωσης στις τάξεις μας. Πώς; Με άμεσες προσλήψεις καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα, με χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους δήμων - Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες. Πάρτε πίσω τις προκλητικές συγχωνεύσεις τμημάτων.

  • Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του υπ. Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους δήμους. Όχι μόνο σελφ τεστ, ξέρουν όλοι πως δεν αρκούν.

  • Να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής είναι υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα, περιμένει αποτελέσματα τεστ. Να αυξηθεί το όριο απουσιών στη Γ' Λυκείου.

  • Δωρεάν οι απαραίτητες μάσκες σε μαθητές, οι γονείς μας έχουν ξεπαραδιαστεί.

  • Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας και με περισσότερα υλικά (αντισηπτικά).

  • Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ με ευθύνη του σχολείου σε όλους τους μαθητές. Όχι να τρέχουμε στα ιδιωτικά διαγνωστικά, να "σκάμε" και εκεί 10 ευρώ κάθε τρεις και λίγο.

Δεν θα σας αφήσουμε άλλο να παίζετε με την υγεία και τις ζωές μας σαν να μη μετράνε! Γιατί εν μέσω πανδημίας αντί να μειώνετε τους μαθητές στις τάξεις τους αυξάνετε; Το πιο πρόσφατο "διαμάντι" είναι της Κεραμέως: "Η αραίωση στις τάξεις δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση της πανδημίας" (!!!).

"Τα σχολεία είναι ασφαλή… γιατί οι μαθητές κάνουν συχνά σελφ-τεστ… σπίτι τους" (!!!). Τι κοροϊδία είναι αυτή;

Καμαρώνετε για τα λίγα Τμήματα που έχουν κλείσει με το απαράδεκτο πρωτόκολλο 50%+1, δεν λέτε όμως τίποτα για το σχεδόν 30% των ημερήσιων κρουσμάτων που ήταν μαθητές πριν την "Όμικρον". Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Οι ζωές μας δεν είναι νούμερα στατιστικής!

"Καλύτερα σχολείο, παρά αλλού". Το "αλλού" είναι δικό σας δημιούργημα. Μην μας το φορτώνετε. Όχι, δεν φταίμε για τα πάντα εμείς και εσείς για τίποτα. Εσείς αποφασίσατε οι εργαζόμενοι στις καφετέριες που μας κατηγορείτε ότι μαζευόμαστε να γυρνάνε για δουλειά μετά από 5 μέρες καραντίνα και χωρίς να απαιτείται αρνητικό τεστ. Εσείς αποφασίσατε να μη βάλετε περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ και να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον. Εσείς αποφασίσατε να θησαυρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά και εμείς να περιμένουμε ατελείωτες ώρες για ένα δωρεάν τεστ.

Ένα ερώτημα απασχολεί τους μαθητές κάθε τάξης "Πώς θα βγει η ύλη", "Τι θα γράψω στις εξετάσεις;". Μόνο το υπουργείο που έχει την ευθύνη δεν αναρωτιέται!

Τώρα έχετε το θράσος να λέτε: "Καλύτερα σχολείο χωρίς ασφάλεια, παρά webex που δεν μαθαίνετε"... Όταν μήνες ολόκληρους φωνάζαμε πως με την τηλεκπαίδευση δεν μαθαίνουμε σχεδόν τίποτα, πως δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε, εσείς λέγατε πως "Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί εξαιρετικά".

Δεν έχετε χρόνο και Ινστιτούτα εκεί στα υπουργεία να κάνετε μια μελέτη να δείτε τι κενά έχουμε και να κάνετε μια ολική προσαρμογή της ύλης σε κάθε τάξη; Αλλά βρήκατε 400+ θέματα σε κάθε μάθημα για να δώσουμε εξετάσεις τον Ιούνη με την Τράπεζα Θεμάτων.

Σε τι πέτυχαν η Τράπεζα Θεμάτων και η ΕΒΕ και επιμένετε να τις εφαρμόσετε και φέτος; Γιατί μας τσακίζετε εν μέσω πανδημίας; Φτάνει!

Χιλιάδες παιδιά έγραψαν στις εξετάσεις αλλά δεν πέρασαν στη σχολή τους, Πανεπιστήμια έμειναν χωρίς φοιτητές, μόνοι σας λέτε ότι "υπήρξαν αστοχίες και προβλήματα!". Αυτές οι αστοχίες σας είναι το μέλλον μας, όμως! Και τώρα θέλετε να παίξουμε και στοίχημα με τις 10 μόνο επιλογές στο μηχανογραφικό!

Σαν μαθητές βροντοφωνάζουμε πως θέλουμε ένα σχολείο, που να μην μας αγχώνει, να μην μας καταπιέζει, να μην μας τσακίζει κάθε όνειρο. Που να μην παθαίνουμε κρίσεις πανικού όταν είναι να δώσουμε εξετάσεις, να μη δίνουν οι γονείς μας 1,2 δισ. το χρόνο για φροντιστήρια, όπως έγινε πέρυσι. Είναι παράλογο να πάμε σε ένα σχολείο που απλά μας βάζει εμπόδια συνεχώς.

Για την εξαντλητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε μετά από 2 χρόνια webex και την επιστροφή μας στο σχολείο, απαιτούμε:

  • Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων σε καμία τάξη, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι περιορισμοί στο μηχανογραφικό.

  • Προσαρμογή της ύλης των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις, ειδικά στην Γ' Λυκείου που κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και μας βάζετε να δώσουμε με τεράστια ύλη.

  • Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και είναι ΠΟΛΛΑ!

Κα Κεραμέως, το πρόβλημα δεν είναι πως αυτά που λέμε δεν γίνονται.

Το πρόβλημα είναι πως το υπ. Παιδείας, σήμερα όπως και πάντα, δεν θέλει να τα κάνει.

Μετράτε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας σε ευρώ. Είμαστε κόστος για το κράτος σας και την πολιτική που ακολουθείτε. Επιλέγετε να δίνετε τα χρήματα και τους φόρους των γονιών μας αλλού - όχι στα σχολεία μας. 1,8 δισ. μειώθηκαν οι δαπάνες για την Παιδεία τα τελευταία 11 χρόνια και για το 2022 προβλέπονται 0 ευρώ για μόνιμους καθηγητές!

Δίνετε ζεστό χρήμα, άδειες και "όλα τα καλά" άμα είναι να πάνε σε μεγαλοξενοδόχους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματιές. Στην αύξηση της καταστολής, σε πολεμικούς εξοπλισμούς σκάτε δισ. κάθε χρόνο, αλλά σε καθηγητές δεν μπορείτε. Νόμοι που σας βολεύουν ψηφίζονται σε μια νύχτα, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι, αλλά άμα είναι να αλλαχθούν τα κοντέινερ που έχουμε για τάξεις, παίρνει 20+ χρόνια…».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου