Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Δ. Αβραμόπουλος για κυβερνήσεις συνεργασίας: «Δεν μπορείτε να τα βρείτε; Σε τελευταία ανάλυση τα ίδια πράγματα κάνετε»

 



 

Αποκαλυπτικός ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια μιας εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που έδωσε στον ΑΝΤ1, αναδεικνύοντας τρία πράγματα. Πρώτον, ότι τα κόμματα που κινούνται στη σφαίρα του κυβερνησιμότητας δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές στη συνείδηση του κόσμου. Δεύτερον, ότι σε ένα μείζον εθνικό θέμα η Ελλάδα «είναι μόνη» -αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι έχει χρεοκοπήσει ο μύθος πως το ΝΑΤΟ είναι η ασπίδα προστασίας της χώρας. Τρίτον, άδειασε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα για τη στάση των ΝΑΤΟϊκών «συμμάχων» ότι δήθεν παίρνουν το «μέρος» της χώρας και στέκονται απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ξεκαθαρίζοντας πως η επίσκεψη Μπλίνκεν είχε στρατηγικό χαρακτήρα να φέρει τις δύο χώρες κοντά. 

Μίλησε για «εθνική συνεννόηση» μπροστά στα μεγάλα θέματα, εσωτερικά και εξωτερικά και επικαλέστηκε υποθετικά κάποιον θαμώνα σε ένα καφενείο που λέει «δεν μπορείτε να τα βρείτε; Σε τελευταία ανάλυση τα ίδια πράγματα θα κάνετε», για να καταδείξει ότι ο κόσμος γνωρίζει πως δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές τα αστικά κόμματα. 

Ανέφερε ότι «οι ιδεολογικές διαφορές έχουν αμβλυνθεί, για αυτό και οι έννοιες δεξιά – κέντρο – αριστερά έχουν αλλάξει περιεχόμενο», ενώ στο ερώτημα αν βλέπει κυβερνητικές συνεργασίες μετά τις επικείμενες εκλογές, απάντησε «δεν το αποκλείω». Ιδιαίτερα φωτογράφησε, για μια ακόμη φορά, πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, είπε ότι «από την ώρα που είναι ακραίες οι διαφορές, όπως με την Ελληνική Λύση, δεν είναι εύκολο να γεφυρωθεί μια σχέση, που πριν από λίγο έχει καταγγελθεί, δεν θα είναι πιστευτή από τον κόσμο. Υπάρχει μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ από το 2012. Δεν αποκλείω (σ.σ νέα συνεργασία), αλλά δεν ξέρω το αποτέλεσμα των εκλογών».

Επιπλέον, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στα Ελληνοτουρκικά και παραδέχθηκε ότι έχει χρεοκοπήσει ο μύθος ότι το ΝΑΤΟ είναι η ασπίδα προστασίας της Ελλάδας, λέγοντας: «Να μην υπάρχει αφέλεια στη χώρα, δεν πρόκειται κανείς να προστρέξει σε βοήθεια της Ελλάδας αν προκύψει ένα μείζον θέμα εθνικό, μόνοι μας είμαστε…». 

Όσο για την επίσκεψη Μπλίνκεν, εκτίμησε ότι «είχε ένα συγκεκριμένο σκοπό, να φέρει πλησιέστερα την Ελλάδα και την Τουρκία γιατί στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Αμερικής οι δυο αυτές χώρες, όπως και την εποχή του ψυχρού πολέμου, πρέπει να είναι κοντά». Δηλαδή επικαλέστηκε τη συνοχή του ΝΑΤΟ στην περιοχή, που είναι το στρατηγικό ζητούμενο των ΗΠΑ, και με βάση αυτό οδηγούνται οι εξελίξεις προς επώδυνες «διευθετήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου