Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Οργάνωση της πάλης και ανυποχώρητος αγώνας για το μπλοκάρισμα των αντεργατικών νόμων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


 
 

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να σπάσουν το φόβο, να συμβάλουν ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αγωνιστικής ανάτασης σε κάθε χώρο δουλειάς, να γεννηθούν δεκάδες εστίες αντίστασης σε όλους τους κλάδους απηύθυνε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Μετώπου στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε και το διεκδικητικό πλαίσιο

Ο Γ. Πέρρος τόνισε την ανάγκη ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις «να απαντήσουμε διεκδικητικά στη σύγχρονη σκλαβιά, να αρνηθούμε τη ζωή που μας προετοιμάζουν, τη ζωή με τα ελάχιστα, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα». Επισήμανε πως «φανερώνονται μπροστά μας δύο επιλογές. Η μία είναι ο δρόμος της υποχώρησης, του συμβιβασμού» και ο άλλος «είναι ο δρόμος του αγώνα, της σύγκρουσης, του μπλοκαρίσματος των νόμων, της ακύρωσής τους στα χαρτιά».

Σημείωσε ότι ο νόμος-έκτρωμα του Χατζηδάκη, που ψήφισε τον Ιούνη η ΝΔ, αποτελεί αντιδραστική τομή τόσο στην ανατροπή θεμελιακών κατακτήσεων στην οργάνωση του χρόνου εργασίας, στην κατάργηση του 8ωρου όσο και στην ανατροπή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με πολύχρονους και σκληρούς ταξικούς αγώνες.

Υπογράμμισε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους, να αυξηθεί ο βαθμός οργάνωσης των εργαζομένων, «να αναπτυχθεί ένα μαζικό, ενωτικό κίνημα, ένα πλατύ μέτωπο Συνδικάτων που θα διεκδικεί την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και θα αγωνίζεται για την επιβολή του σταθερού ημερήσιου χρόνου δουλειάς με σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις. Για την επαναφορά σημαντικών κατακτήσεων σε κλάδους, όπως η Κυριακή-αργία. Για ένα τέτοιο μαζικό, ενωτικό ταξικό συντονισμό απευθύνουμε κάλεσμα». 

Παρεμβάσεις στη συνέντευξη

Μετά την εισήγηση ακολούθησαν παρεμβάσεις. Το αγροτικό κίνημα δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια, τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και συνολικά της υπαίθρου. Θα βαδίσουμε μαζί με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους ώστε εμείς να γίνουμε αφέντες του πλούτου που παράγουμε, πρόσθεσε.

Είμαστε ακόμα μια φορά σε θέση μάχης δίπλα στους εργαζόμενους γονείς μας, τόνισε από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ο Τάσος Παπαδόπουλος. Δυναμώνουμε την αντεπίθεσή μας, ενωμένοι μια γροθιά με τα εργατικά σωματεία της πόλης, αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στην επίθεση που συνεχώς μεγαλώνει, σημείωσε.

Η κυβέρνηση θα σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό των μικρών αυτοαπασχολούμενων, υπογράμμισε ο Γιάννης Πιπερίδης, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Μικρών Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ). Τόνισε ότι η μόνη διέξοδος για να μπουν στο προσκήνιο οι πραγματικές ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων είναι ο συλλογικός αγώνας.

Κάθε μας ανάγκη μπαίνει στη ζυγαριά του κέρδους των μονοπωλίων και απορρίπτεται, σημείωσε από την ΟΓΕ η Ηλέκτρα Ραΐζη. Τόνισε ότι δεν θα πάμε πίσω από τις σύγχρονες δυνατότητες που υπάρχουν και υπογράμμισε ότι η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. (Δείτε πάνω το βίντεο της συνέντευξης και διαβάστε παρακάτω όλη την εισήγηση).

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο Γιάννης Φραγκίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).

 






902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου