Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

«Οργάνωση του αγώνα σε κάθε σχολείο! Για να κερδίσουμε το παρόν και το μέλλον μας, τη μόρφωση και τη ζωή μας!»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

 

«Τα σχολεία είναι ανάγκη να είναι ανοιχτά και ασφαλή για όλους και όλες. Το ίδιο και όλες οι μαθητικές δραστηριότητες.

Τα σχολεία θα έπρεπε να μορφώνουν ισότιμα και ολόπλευρα όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Μετά από δύο σχολικές χρονιές με ατελείωτο webex και συσσώρευση τεράστιων μορφωτικών κενών, η ανάγκη αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Όμως, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν πάρει -για ακόμα μια φορά- μέτρα για τις ουσιαστικές ανάγκες σου. Δεν θα τους περάσει!».

Αυτό τονίζει η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της για τη νέα σχολική χρονιά, απευθυνόμενη στους μαθητές και τις μαθήτριες, καλώντας τους να «χτίσουν το δικό τους "τείχος ανοσίας"» απέναντι στο γεγονός ότι η κυβέρνηση για ακόμη μια χρονιά δεν έχει πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους, ενώ ταυτόχρονα κλιμακώνει την επίθεση στα μορφωτικά τους δικαιώματα, περνώντας τέσσερις νόμους που κάνουν χειρότερο το εκπαιδευτικό σύστημα.

«Δεν αρκεί να λες "δεν μου αρέσει αυτό που ζω". Πολλοί το λένε! Πολλοί αναγνωρίζουν πως ό,τι ζούμε δεν είναι φυσιολογικό για την ανθρώπινη κοινωνία του 21ου αιώνα. Ξέρεις, όμως, τι είναι το κρίσιμο; Οι πολλοί να οργανωθούν, να παλέψουν ενάντια στην πηγή του προβλήματος.  Πολλοί να μάθουν πως σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Πως μπορεί να υπάρξει διαφορετικός τρόπος οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Πολλοί να τολμήσουν! Να πάρουν τη μόρφωση και τη ζωή τους στα χέρια τους! Να μην έχουν προσμονή και εμπιστοσύνη σε κανέναν δήθεν "σωτήρα"»,  σημειώνει η ΚΝΕ και υπογραμμίζει:

«Κάνε το βήμα! Εμπιστέψου τη δύναμή σου, τη δύναμη των πολλών και αποφασισμένων για έναν κοινό σκοπό. Εμπιστέψου την πείρα που απέκτησες στους περσινούς μεγάλους μαθητικούς αγώνες.

Για να είναι τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Για να μορφώνουν και να μην εξοντώνουν. Για να έχει ζωή το σχολείο με δραστηριότητες γεμάτες με ό,τι σου έχει λείψει και στο στερούν.

Για να γίνει πράξη η αλληλεγγύη. Κανείς μόνος, καμία μόνη. Έλα μαζί μας στον αγώνα για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας.

Περνά και από το χέρι σου».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή pdf.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου