Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ Στρατηγικά επικίνδυνη και όχι «στρατηγικά ορθή» η ελληνογαλλική συμφωνία, μπλέκει την Ελλάδα σε επιθετικά σχέδια (VIDEO)



 
 

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ απέναντι στην ελληνογαλλική συμφωνία, η οποία θα εκφραστεί και στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, εξέφρασε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1.

Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ λέει όχι στη συμφωνία και αυτό δεν το κάνει με ενστάσεις και αστερίσκους όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς δεν θεωρούμε καταρχήν στρατηγικά ορθή τη συμφωνία, εμείς θεωρούμε ότι είναι μια στρατηγικά επικίνδυνη για το λαό συμφωνία γιατί δεν αφορά την άμυνα της χώρας, δεν αφορά την προστασία συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, αφορά την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας σε επιθετικά και επικίνδυνα σχέδια», «σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται από τη Μαύρη Θάλασσα, τον Περσικό, τον Ινδικό, μέχρι τη βόρεια Αφρική και τη νότια Σαχάρα». Όπως είπε, «ο ελληνικός λαός δεν έχει συμφέροντα ούτε στο Μάλι, ούτε στην Ακτή Ελεφαντοστού, ούτε στα Στενά του Ορμούζ».

Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα που φέρνει η συμφωνία, υπογράμμισε ότι αποτελούν συμπλήρωμα της συμμετοχής σε επεμβάσεις. «Είναι εξοπλισμοί που υπηρετούν αποστολές εκτός συνόρων, που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας», είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα την παραγγελία για τις γαλλικές φρεγάτες οι οποίες, όπως λένε και οι ειδικοί, αφορούν ανοικτές θάλασσες.

Ο Γ. Γκιόκας υπενθύμισε ότι στη συνθήκη του ΝΑΤΟ και στο Ευρωσύνταγμα υπάρχουν αντίστοιχες ρήτρες «αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής». «Πότε ενεργοποιήθηκαν αυτές οι ρήτρες σε περιπτώσεις προκλήσεων, σε περιπτώσεις παραβιάσεων του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου από την Τουρκία;», ρώτησε.

Σχολιάζοντας δε τον «καυγά» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το ύψος των εξοπλισμών, υπογράμμισε πως είναι αστείο να τσακώνονται δυο κόμματα που έκαναν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στο ΝΑΤΟ.

Κανένας εφησυχασμός απέναντι στον φασισμό

«Το πρόβλημα δεν είναι ο Μπογδάνος μόνο, ο οποίος θυμίζει λίγο και πολιτική γελοιογραφία πλέον. Το πρόβλημα είναι το θερμοκήπιο που γεννά και παράγει Μπογδάνους», ανέφερε ο Γ. Γκιόκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως εξήγησε, θερμοκήπιο αυτών των θεωριών είναι οι θεωρίες των «δύο άκρων» που αναπαράγονται και από κυβερνητικά στελέχη, ο αντικομμουνισμός και η θεωρία των «άκρων», που είναι επίσημη ιδεολογία και πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ, όσοι ψαρεύουν στα θολά νερά του φασισμού, μια πολιτική και ένα σύστημα που αξιοποιεί τέτοιες δυνάμεις ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων και όξυνσης των προβλημάτων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της εγκληματικής, ναζιστικής Χρυσής Αυγής, επισήμανε ότι τα γεγονότα επιβεβαιώνουν αυτό που είχε πει τότε το ΚΚΕ, ότι «δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός γιατί το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό ζει και βασιλεύει».

902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου