Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Θριαμβολογίες για τη συμφωνία με τη Γαλλία που μπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε πανηγυρισμούς για την πολυεπίπεδη -όπως είπε- διάσταση της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας επιδόθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα, παρότι η Συμφωνία αυτή ξεκάθαρα δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού και της άμυνας της χώρας, αλλά τα συμφέροντα των αστικών τάξεων Ελλάδας - Γαλλίας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ.

Η ρήτρα της στρατιωτικής συνδρομής σε περίπτωση που μια χώρα επιτεθεί σε ένα από τα δύο κράτη, η αναβάθμιση της Ελλάδας -εννοεί της εγχώριας αστικής τάξης- στη ΝΑ Μεσόγειο, η ευρωπαϊκή στρατιωτική αυτονομία και η ενίσχυση της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ με την ενίσχυση του Ναυτικού της χώρας μας είναι για την κυβέρνηση τα σημαντικά στοιχεία της Συμφωνίας, ακριβώς αυτά δηλαδή που καθιστούν επικίνδυνη τη Συμφωνία για τον ελληνικό λαό, καθώς εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και φθάνουν έως την Υποσαχάρια Αφρική. 

Υπεραμύνθηκε της αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας με τη Γαλλία, δηλώνοντας πως δεν μπορεί να μας συνδράμει η Γαλλία αλλά εμείς όχι, όταν εκείνη το χρειαστεί. Ειδικά για το Σαχέλ, υπεραμύνθηκε της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, λέγοντας πως «εκεί ήδη βρίσκονται στρατεύματα 8 ευρωπαϊκών χωρών», ομολογώντας κυνικά πως η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί κρίσιμο σημείο στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ, για τα συμφέροντα δηλαδή των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Παρουσίασε ως σημαντικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης τις συμφωνίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιταλία, που έτσι κι αλλιώς κινούνται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, εμπλέκουν τη χώρα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς για χάρη της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης και που βάζουν στο τραπέζι του Προκρούστη τα κυριαρχικά δικαιώματα (π.χ. συμφωνία με την Ιταλία και την Αίγυπτο για μερική επήρεια των νησιών). 

Όσον αφορά τους εξοπλισμούς, σημείωσε πως είναι απαραίτητοι για την οικονομική ασφάλεια της χώρας, ενώ ως πλασιέ των ευρωπαϊκών στρατιωτικών μονοπωλίων δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία, πέτυχε να αγοράσει φρεγάτες και «Rafale» σε πολύ χαμηλότερη τιμή των αρχικών προσφορών!

Υπερασπιζόμενος την ευρωπαϊκή στρατιωτική αυτονομία, που αναφέρεται στη συμφωνία, και αφορά την αυτόνομη στρατιωτική επέμβαση ανά τον κόσμο, επισήμανε ότι από «πραγματικοί ευρωπαϊστές πρέπει να γίνουμε Ευρωπαίοι πραγματιστές», ενώ χαιρέτισε τη στάση του ΚΙΝΑΛ που στηρίζει τη συμφωνία και κάλεσε και τα άλλα κόμματα να την ψηφίσουν με κορόνες περί «πατριωτισμού» και «εθνικής ευθύνης», επιχειρώντας να ταυτίσει τα συμφέροντα του λαού με εκείνα της αστικής τάξης που με συμφωνίες τέτοιου τύπου επιχειρεί να αναβαθμίσει τη θέση, αλλά και τις μπίζνες της σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής. 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου