Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

“Mέρα χαράς, ευχαριστούμε το Θεό” – Ξεχειλίζει ενθουσιασμό Ισραηλινός πολιτικός για την θανατηφόρα έκρηξη στη Βηρυτό



Ο πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως “Αν ήμασταν εμείς, και ελπίζω να ήμασταν εμείς, θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι γι’αυτό και έτσι θα δημιουργήσουμε μια ισορροπία τρόμου”. 

Την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες της καταστροφικής έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 135 νεκρούς και 5000 τραυματίες, όπως και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές της ιστορικής πρωτεύουσας του Λιβάνου, ο ισραηλινός πολιτικός Μοσέ Φεϊγκλίν όχι μόνο δεν κρύβει τη χαρά του για το πλήγμα που υπέστη η εχθρική προς το Ισραήλ χώρα, αλλά εκφράζει την ελπίδα(!) να υπάρχει ανάμειξη του ισραηλινού κράτους στο περιστατικό.


Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως “Αν ήμασταν εμείς, και ελπίζω να ήμασταν εμείς, θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι γι’αυτό και έτσι θα δημιουργήσουμε μια ισορροπία τρόμου. Αποφεύγοντας να πούμε πως είμασταν εμείς, βάζουμε τους εαυτούς μας στη σκοτεινή πλευρά της ηθικής.”

Πρόσθεσε επίσης πως “Μας επιτρέπεται να χαρούμε που εξερράγη στο λιμάνι της Βηρυτού κι όχι στο Τελ Αβίβ”.

Ο Φεϊγκλίν από την πρώτη στιγμή πανηγύρισε για τον εφιάλτη στο Λίβανο, καλλιεργώντας κλίμα συνωμοσιολογίας περί δήθεν υλικού στην αποθήκη που προοριζόταν για το Ισραήλ, γράφοντας στο φέισμπουκ “Δεν πιστεύετε στα αλήθεια πως απλά επρόκειτο για μια κακοσυντηρημένη αποθήκη καυσίμων, ναι; Καταλαβαίνετε ότι αυτή η κόλαση επρόκειτο να πέσει πάνω μας σα βροχή από ρουκέτες;”.

Τέλος, επιχείρησε να κάνει τη σύνδεση της έκρηξης με την εβραϊκή γιορτή Tu B’Av:

“Σήμερα είναι το Tu B’Av, μια μέρα χαράς, και πραγματικά ένα αληθινό και τεράστιο ευχαριστώ στο Θεό και όλες τις ιδιοφυΐες και τους ήρωες πραγματικά(!) που οργάνωσαν για μας αυτή την υπέροχη γιορτή προς τιμήν της μέρας της αγάπης”.

Ο Φεϊγκλίν είχε αποχωρήσει από το Λικούντ το 2015 για να σχηματίσει το δικό του σιωνιστικό κόμμα Ζεχούτ, το οποίο ως σήμερα δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Οι θέσεις του είναι τόσο ακραίες, που ακόμα και η κάθε άλλο παρά αρνητικά διακείμενη προς το Ισραήλ Βρετανία έχει απαγορεύσει από το 2008 την είσοδό του στη χώρα, λόγω “υποδαύλισης ή στήριξης τρομοκρατικής βίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου