Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θα απέχει και σήμερα από μια ακόμα συνεδρίαση – παρωδία του δημοτικού συμβουλίου



Θα απέχει και σήμερα 6 Αυγούστου από μια ακόμα συνεδρίαση – παρωδία του δημοτικού συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, καθώς δεν νομιμοποιεί μια σειρά κρίσιμες αποφάσεις, όπως, «την παράδοση των αστικών συγκοινωνιών και της ΔΕΘ στη κερδοσκοπία μεγαλοεπιχειρηματιών».

«Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, απέτυχε στη πρώτη προσπάθεια της, εν μέσω θέρους, με συνεδρίαση δια περιφοράς, να περάσει «εν κρυπτώ», τη παράδοση αστικών συγκοινωνιών και ΔΕΘ στη κερδοσκοπία μεγαλοεπιχειρηματιών», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Δεν το βάζει κάτω. Συγκαλεί 2η συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, για σήμερα 6/8/2020.

Πάλι χωρίς δημοσιότητα, χωρίς παρουσία φορέων με τεκμηριωμένες ενστάσεις.
Με στρατιωτική πειθαρχία στις διαταγές κυβέρνησης και Συνδέσμων Βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων, μετατρέπει το δήμο σε παραμάγαζο τους και «διεκπεραιωτή». Με το ψευτοσύνθημα «έργα και όχι λόγια», στιγματίζει το δημοτικό συμβούλιο σαν άχρηστο «καφενείο», συζητά τον περιορισμό ή διακοπή της τηλεοπτικής μετάδοσης των συνεδριάσεων του. Δεν χρειάζεται να ξέρει ο λαός όσα συμβαίνουν στη πλάτη του και με τα λεφτά του».


Επιβεβαιώνει πανηγυρικά, συνεχίζει, «τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι η λεγόμενη «αυτοδιοίκηση» δεν είναι παρά τοπικό μακρύ χέρι κάθε κυβέρνησης, τροχονόμος κερδοσκοπικών συμφερόντων. Το ανέκδοτο περί «ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών» εκθέτει όσους το αναμασούν.

Η πολιτική έχει συνέχεια, κάθε κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της προηγούμενης».
Η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, επισημαίνει, «(με πρώτο βήμα την δημοτικοποίηση τους) αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, νομοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και η παράδοση του φιλέτου της ΔΕΘ στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ολοκληρώνονται επί ΝΔ

Έπονται η παράδοση της ανακύκλωσης, του απαράδεκτου χαρατσιού της στάθμευσης, της παραγωγής ενέργειας, και άλλων δημόσιων χώρων και λειτουργιών.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της δημαρχίας μιας πόλης που κλονίζεται από νέα κρούσματα κορονοϊού, η δημόσια υγεία συνεχίζει στα ίδια χάλια, δύο από τα νοσοκομεία της (Λοιμωδών – ΠΑΝΑΓΙΑ) παραμένουν κλειστά, κοντοζυγώνει η σχολική χρονιά με εκρηκτικές ανάγκες των σχολείων, μαθητών, καθηγητών, χιλιάδες άνεργοι – υποαπασχολούμενοι, αυτοαπασχολούμενοι φορτώνονται δημοτικά τέλη αντί να απαλλαγούν

Ευχόμαστε όταν έρθει ο κ. Μητσοτάκης τον Σεπτέμβριο, στη Θεσσαλονίκη για να θριαμβολογήσει για τα δώρα που του προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης (αστικές συγκοινωνίες – ΔΕΘ) να μη βρει άδεια πόλη».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πάντως, καταλήγει, «μαζί με τα εργατικά σωματεία, τους φορείς της πόλης, έχουν αποδείξει σε δυσκολότερες συνθήκες, πως μπορεί και θα βρίσκεται στους δρόμους. Για τα ευρωπαϊκά, αναπτυξιακά «πακέτα» παραπέρα πλουτισμού των πλουσίων και παραπέρα φτωχοποίησης των φτωχών. Μέσα σ’ αυτά και για την αστική συγκοινωνία και τη ΔΕΘ.

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με μια διατεταγμένη ψήφο στο δημοτικό συμβούλιο «καθάρισαν».

Οι «αποφάσεις» αυτές δεν νομιμοποιούνται από το λαό. Ούτε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που θα απέχει και σήμερα (6/8/2020) από μια ακόμα συνεδρίαση – παρωδία του δημοτικού συμβουλίου».
ΣΧΕΤΙΚΑ 
 
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κατρακύλα δίχως σταματημό

902gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου