Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Δυναμική κινητοποίηση συνταξιούχων (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Μαζική και μαχητική συγκέντρωση πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων που συσπειρώνονται στις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που θέλει να πετάξει στον Καιάδα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που κέρδισαν με αίμα και ιδρώτα.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά), συμμετείχαν συνταξιούχοι από τη Θεσσαλονίκη, την Πιερία, το Κιλκίς και τη Χαλκιδική.

Από το βήμα της συγκέντρωσης χαιρέτισαν ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» (Δείτε εδώ βίντεο) και ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Δείτε εδώ βίντεο). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (Δείτε εδώ βίντεο).

Μέσα από τις ομιλίες αναδείχθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, στο ΕΚΑΣ, αλλά και για τη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της υγείας με κάλυψη των ελλείψεων σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, όλες τις δημόσιες δομές Υγείας, με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας και κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων και άμεσα δωρεάν μοριακή ανίχνευση του ιού Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους των μονάδων.

Προειδοποίησαν ότι η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση έχει στόχο κυρίως τους εν ενεργεία εργαζόμενους και κάλεσαν την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε ενέργεια για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, που δρομολογείται με την κεφαλαιοποιητική λειτουργία του δεύτερου πυλώνα (επικουρικές συντάξεις). Τέλος, δήλωσαν ότι οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους και όλο τον λαό θα δώσουν και τη μάχη για να καταργηθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

  • ΕΚΑΣ - δωρεάν φάρμακα.

  • Να ανοίξουν τα νοσοκομεία και οι εκατοντάδες δομές στην Υγεία που  έκλεισαν και να καλυφθούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν, με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

  • Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας και κέντρα αποκατάστασης.

  • Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων και άμεσα δωρεάν μοριακή ανίχνευση του ιού Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους των μονάδων.

  • Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες. Η απόδοση των επικουρικών συντάξεων πολλών Ταμείων εκκρεμεί από το 2015.

  • Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015, Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.

  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, που δρομολογείται με την κεφαλαιοποιητική λειτουργία του δεύτερου πυλώνα (επικουρικές συντάξεις).

  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου