Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Κλιμάκωση του αγώνα για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα - Επαγρύπνηση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


 
 

Με ένα ...σκηνικό πολέμου που στήθηκε, έξω από το υπουργείο. με τις σειρήνες να ηχούν και αναμμένα καπνογόνα ολοκληρώθηκε το πολύ μαζικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκης ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, ακρίβεια και πολέμους. 

Οι διαδηλωτές, συνδικάτα και σωματεία εξέφρασαν την καταδίκη τους στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που φέρνει φτώχεια, ανεργία και πολέμους για τους λαούς, καταδίκασαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, απαίτησαν να μην πάει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα και να κλείσουν οι αμερικανατοϊκές βάσεις στη χώρα μας. 

 

 
 

Συνθήματα όπως «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και «Τέρμα τώρα στην εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί» ακούγονταν δυνατά έξω από το υπουργείο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και της εμπλοκής της χώρας μας με ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, και καλώντας το λαό σε επαγρύπνηση. 

 



Οι διαδηλωτές διεκδίκησαν μέτρα για τη ζωή, τη δουλειά με δικαιώματα, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, λεφτά για την παιδεία και όχι για τους εξοπλισμούς που υπηρετούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. 

Το μεγάλο συλλαλητήριο ξεκίνησε από το Αγαλμα Βενιζέλου, όπου έγινε η συγκέντρωση με τους ομιλητές να καλούν σε επαγρύπνηση τον λαό και κλιμάκωση του αγώνα για τα δικαιώματά του. 

Αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ στάση έγινε έξω από το αμερικάνικο προξενείο. 

 

 










 
902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου