Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Η αλήθεια... ανάποδα

 

Κόρινθος, Σεπτέμβρης μήνας, χωρίς «ακραία καιρικά φαινόμενα» και χωρίς άλλη μεγάλη πυρκαγιά την ίδια μέρα...

Eurokinissi

Κόρινθος, Σεπτέμβρης μήνας, χωρίς «ακραία καιρικά φαινόμενα» και χωρίς άλλη μεγάλη πυρκαγιά την ίδια μέρα...
«Κανείς δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει τον Νετανιάχου», λέει ο Μπορέλ, «πρωτοβουλίες για εκεχειρία» αναλαμβάνουν κάθε τόσο οι ΗΠΑ, για τη «χαμένη τιμή της ΕΕ», που δεν μπορεί να σταματήσει την κλιμάκωση, θρηνούν σοσιαλδημοκράτες και οπορτουνιστές. Η υποκρισία όχι απλά χτυπάει «κόκκινο», αλλά «ντύνεται στο χακί» για να υπηρετήσει τους δολοφονικούς σχεδιασμούς, αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Οτι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αναπαράγουν όλα τα fake news, τις αθλιότητες και τα προσχήματα για το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του κράτους - δολοφόνου, έχοντας μπλοκάρει έως και ψηφίσματα - για τα μάτια του κόσμου - στον ΟΗΕ! Εχουν δώσει χιλιάδες τόνους πολεμικού υλικού και δεκάδες δισ. για να στηρίξουν την ισραηλινή πολεμική μηχανή και το μακελειό. Εχουν συγκεντρώσει στην περιοχή τεράστια δύναμη πυρός, «ασπίδα» στο Ισραήλ για να κάνει τα ανοσιουργήματά του. Αυτά στα φανερά... Γιατί στα κρυφά η εμπλοκή τους είναι άμεση και «επί του πεδίου», στηρίζοντας το Ισραήλ, το οποίο παρουσιάζουν στη συνέχεια ως «άτρωτο»! Βρίσκουν μάλιστα το θράσος να καλούν σε «αυτοσυγκράτηση» και «αποκλιμάκωση», έχοντας σπείρει μπαρούτι και φωτιά σε όλη την περιοχή! Προφανώς για τα ...«γούστα» (και για τα συμφέροντά) τους, η «αποκλιμάκωση» αφορά μόνο τους αντίπαλους του Ισραήλ.

Το βασικότερο βέβαια που κρύβουν είναι το εξής: Το σχέδιο - που παρουσίασε ως «ευλογία» προ ημερών ο Νετανιάχου - να χαραχτούν στην περιοχή νέοι δρόμοι για το εμπόριο και την Ενέργεια, σε αντιπαράθεση με τους σχεδιασμούς αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, είναι αυτό που «οδηγεί» τις εξελίξεις και επιβάλλει να «ευθυγραμμιστεί» απόλυτα το «status quo» στη Μέση Ανατολή με τα ευρωατλαντικά συμφέροντα. Αυτό συγκαλύπτει και η ελληνική κυβέρνηση, που μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα βάζουν την υπογραφή τους στη βαθύτερη εμπλοκή: Από τις φρεγάτες στην Ερυθρά και στα ανοιχτά του Λιβάνου, έως τις πιέσεις για να «τρέξουν» οι ΝΑΤΟικής κοπής «διευθετήσεις» και τα ευρωατλαντικά ενεργειακά σχέδια, από τα οποία προσδοκούν κομμάτι και οι ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Οι εξελίξεις διαγράφονται πολύ επικίνδυνες για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς. Οι κινητοποιήσεις σε Αγ. Θεοδώρους και Ανδραβίδα, για καμιά εμπλοκή στο μακελειό, καμιά στήριξη στο κράτος - δολοφόνο, δείχνουν την απάντηση που πρέπει να τους δώσει ακόμα πιο μαζικά ο λαός.


Ρώμη

«Το Ισραήλ έχει πλέον εξελιχθεί στη σύγχρονη Ρώμη», έγραφε σε ανάρτησή του, προφανώς σε ένα δημιουργικό διάλειμμα από την ...εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας, ο Αδ. Γεωργιάδης. Γιατί «Ρώμη»; Γιατί, όπως λέει, αδυνατώντας να μαζέψει τα σάλια του, το Ισραήλ εφαρμόζει το δόγμα να θεωρεί «πρακτικά νεκρό» όποιον ανακηρύσσει «εχθρό» του, έτσι που να μην επιζεί κανείς (!). Και επειδή κατά το σκεπτικό του Γεωργιάδη, όπως η αρχαία Ρώμη έτσι και το σύγχρονο Ισραήλ «είναι η "Δύση"», καλά κάνει το Ισραήλ και δολοφονεί λαούς, ισοπεδώνει τρεις χώρες και επεκτείνει τις ζώνες κατοχής. Στο ίδιο μήκος κύματος και κάτι γελωτοποιοί - προπαγανδιστές της κυβέρνησης που χειροκροτούν το κράτος - δολοφόνο, σχολιάζοντας πως «άμα είναι να κάνεις πόλεμο, να τον κάνεις όπως το Ισραήλ». Υπερωρίες, δηλαδή, ακόμα και στα ...ρεπό τους οι χυδαίοι υποστηρικτές της σφαγής δίχως τέλος στη Μέση Ανατολή. Πλέον όμως εγκαταλείπουν ακόμα και τα όποια προσχήματα, σε σημείο που θα τους ζήλευε μέχρι και το γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης. Απλά αποδεικνύουν ότι και η «7η Οκτώβρη», μαζί με τα πρωτοφανή fake news που αναπαρήγαγαν, ήταν το αναγκαίο πρόσχημα προκειμένου να χειροκροτήσουν το δολοφονικό όργιο του κράτους - τρομοκράτη.


Είχε «υπηρεσία»

Καιρό είχε η Σώτη Τριανταφύλλου να ξεράσει τον αντικομμουνισμό της από τα «ΝΕΑ». Φαίνεται όμως ότι η υπομονή της εξαντλήθηκε, βλέποντας τις 150.000 λαού και νεολαίας να επιβεβαιώνουν τον τίτλο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ως του μεγαλύτερου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος της χρονιάς. Σκέφτηκε λοιπόν πως «δεν πάει άλλο» και έπεσε με τα μούτρα στο λιβελογράφημά της. Τι την πείραξε; Η ...αφισοκόλληση για την προπαγάνδιση του Φεστιβάλ! Από εκεί ξεκινάει για να ξεδιπλώσει όλο το αραχνιασμένο κουβάρι της σκέψης της, που καταλήγει σε επικίνδυνες ανοησίες, όπως ότι «το ΚΚΕ παραμένει παράγοντας ανωμαλίας έχοντας διαβρώσει τον συνδικαλισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό γενικότερα». Απευθύνει μάλιστα «έκκληση» προς κάθε αρμόδιο να φροντίσει ώστε το ΚΚΕ να «απολογηθεί» (!) επιτέλους για τα «ιστορικά του εγκλήματα», για τους «πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους συνέβαλε στην καταστροφή της ελληνικής βιομηχανίας», για το «μίσος που υποδαυλίζει στην κοινωνία» και για τις «καθημερινές του παρανομίες». Τελικά, δύσκολο πράγμα να είσαι ...αξιωματικός υπηρεσίας στο «γραφείο αντικομμουνισμού» μέρες του Φεστιβάλ. Από εμάς, περαστικά της και ...ξίδι.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου