Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ «ΩΦΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ»... 121 εισηγμένες στο ΧΑ με κέρδη 5,87 δισ. και ο λαός με τσακισμένα δικαιώματα!


Πηγή: Eurokinissi

 

Όπως δημοσιεύτηκε οι 121 εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών πάνε για ακόμα ένα ρεκόρ κερδοφορίας. Το πρώτο εξάμηνο του έτους κατέγραψαν κέρδη ύψους 5,876 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 21% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό!

Τον «χορό» του ρεκόρ της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων -καταγράφεται η εκτίμηση ότι μπορούν να ξεπεράσουν το έτος 2007- «σέρνουν» οι τράπεζες, που χαρατσώνουν τον λαό και αρπάζουν τα σπίτια του μαζί με τα κοράκια των funds.

Αντίστοιχα «πρωτοστατούν» ενεργειακοί όμιλοι, διυλιστήρια κ.ά, που στηρίζονται σε τεράστιες «χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις» από το αστικό κράτος για να υλοποιούν τα επιχειρηματικά τους projekt, με τον λαό να πληρώνει και τους πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος.

Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που δήθεν τους «ωφελεί όλους», όπως συνεχώς αναμασούν κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα του συστήματος. Οι όμιλοι να σπάνε τα ρεκόρ κερδοφορίας τους, ο λαός να «χρηματοδοτεί» και τα «πακέτα στήριξης» τους από την φορομπηχτική πολιτική εναντίον του, την ίδια στιγμή που τα χρήματα δεν του φτάνουν ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου