Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Εισαγγελέας, αστυνομία και «μπράβοι» της εργοδοσίας απέναντι στην απεργία



Με αστυνομία που επενέβη στο χώρο της απεργίας μετά από εντολή εισαγγελέα, αλλά και «μπράβους» που επιστράτευσε η εργοδοσία των πτηνοτροφείων συμφερόντων «Ζούρα», επιχειρήθηκε η καταστολή της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζόμενων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα 8 και πλέον μηνών.

Το πρωί της Τρίτης, σε πτηνοτροφείο της επιχείρησης, έξω από το Μαντούδι και ενώ οι εργαζόμενοι περιφρουρούσαν την απεργία τους, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, παρενέβη η αστυνομία και προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα Μαντουδίου, δύο μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου που βρίσκονταν στο χώρο, συμμετέχοντας στην απεργία και την περιφρούρησή της. Εκεί τους ασκήθηκε δίωξη για «παράνομη βία».


Αμεση ήταν η παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΚΕ και μέλους της ΚΕ του Κόμματος, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο εργαζόμενοι συνδικαλιστές, πράγμα που έγινε λίγο αργότερα, αλλά και να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών και η τρομοκρατία κατά των εργαζόμενων.

Δίπλα στους εργαζόμενους και στους συνδικαλιστές του επιχειρησιακού σωματείου, βρέθηκαν στελέχη της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

Η επίθεση κατά των απεργών, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Αργά το απόγευμα της Τρίτης και ενώ συνεχίζονταν η περιφρούρηση της κινητοποίησης στο πτηνοτροφείο, εμφανίστηκαν δύο άτομα - ένας εκ των οποίων, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι, εργάζεται στην επιχείρηση «Ζούρα» - τα οποία επιτέθηκαν σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές και με απειλές επιχείρησαν να σπάσουν την περιφρούρηση. Στη συνέχεια στο χώρο έφθασε ξανά αστυνομική δύναμη, η οποία προσήγαγε τα δύο άτομα και συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας του κλάδου στο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, απαιτώντας όπως σημειώνουν «η εργοδοσία να καταβάλει μισθούς από τους 8 και πλέον που οφείλει, για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας». Τις απεργιακές κινητοποιήσεις προκήρυξε το Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

Μάλιστα μόλις χθες Δευτέρα η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών με έγγραφό της προς το υπουργείο Εργασίας ζητούσε να οριστεί άμεσα τριμερής συνάντηση παρουσία της υπουργού Εργασίας ώστε να αντιμετωπιστεί η«απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις συμφερόντων "Ζούρα"».

Πάντως παρά τις απειλές και την τρομοκρατία, την επιστράτευση των κατασταλτικών μηχανισμών, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους και την περιφρούρησή της.

Παράλληλα το απόγευμα της Τετάρτης, το Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας καλεί σε συγκέντρωση στο Μαντούδι στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία, για να στηριχτεί ο αγώνας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Ζούρα», ενάντια στην τρομοκρατία.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου