Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Συγκλονιστικά στοιχεία για trafficking – Να ελεγχθούν οι ΜΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ)



Συγκλονιστικά στοιχεία για την εμπορία ανθρώπων (trafficking) και τις ευθύνες του κράτους αναδείχτηκαν από την τοποθέτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, σε σχετική συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής. 



Συγκλονιστικά στοιχεία για την εμπορία ανθρώπων (trafficking) αναδείχτηκαν από την τοποθέτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, σε σχετική συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής.

Ενδεικτικά, θέλοντας να αναδείξει τις ευθύνες του κράτους για το trafficking και τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης, έφερε το παράδειγμα των εργατών γης της Μανωλάδας, όπου τους δόθηκε εργόσημο για να είναι νόμιμη η εργασία τους, αλλά όχι άδεια παραμονής.


Η Λιάνα Κανέλλη σημείωσε πως δεν υπάρχουν κρατικές δομές για τα θύματα του trafficking και η περίθαλψη τους επαφίεται στις ΜΚΟ που κάποιες εξ αυτών έχουν έναν αδιαφανή ρόλο. Μάλιστα, ανέφερε πως -χωρίς να ενοχοποιούνται συλλήβδην όλες οι οργανώσεις- υπάρχουν MKO που είναι αναμεμειγμένες σε φαινόμενα εμπορίας ανθρώπων.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε τη δημιουργία ενός κρατικού επιστημονικού φορέα που θα προτείνει και θα συντονίζει τις πρακτικές για την καταπολέμηση τουtrafficking.

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτησή της στο βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου