Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για αύξηση εδώ και τώρα των συντάξεων (VIDEO)

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό για την ακρίβεια



Συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε για τα καύσιμα, το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για αύξηση εδώ και τώρα των καταβαλλόμενων συντάξεων, για να έρθει η κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ  - ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ).

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και επικεφαλής του Εργατικού και Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, τονίζοντας πως το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των συνταξιούχων, των αγώνων που δίνουν όλο αυτό το διάστημα για τα δίκαια αιτήματά τους. Σχολίασε, επίσης, τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια στα καύσιμα: «Δυστυχώς, η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Ούτε 1 ευρώ την ημέρα δεν είναι τα περιβόητα, τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε».

Για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους συνταξιούχους, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Συνεχίζει να εμπαίζει και τους συνταξιούχους, οι οποίοι βρίσκονται τα τελευταία χρόνια σε πολύ δύσκολη κατάσταση για την επιβίωσή τους, αφού είχαμε συνεχείς περικοπές συντάξεων, συνεχείς περικοπές σε άλλες παροχές, ακόμα και σε φάρμακα και στην Υγεία, είχαμε και τις τελευταίες μεγάλες ανατιμήσεις που δίνουν και τη χαριστική βολή. Απ’ αυτήν την άποψη το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό σας, θα μπει μπροστά, για να παλέψουμε για αύξηση εδώ και τώρα των καταβαλλόμενων συντάξεων, για να έρθει η κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ -και όχι στο αστείο ποσό που βρίσκεται σήμερα των 384 ευρώ- και να αποδοθούν, να εκδοθούν όλες οι συντάξεις που καθυστερούν και να σταματήσει η κυβέρνηση αυτή την κοροϊδία, με τα λογιστικά και άλλα τέτοια τερτίπια».

 
 

Σε δηλώσεις του ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη στήριξη τόσο στα αιτήματα όσο και στο αγώνα τους και αναφέρθηκε στη σημασία της πανελλαδικής κινητοποίησης της Παρασκευής στην Αθήνα.







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου