Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ Έσπευσε να αναγνωρίσει ως «μεταβατικό πρόεδρο» της Βενεζουέλας τη μαριονέτα των ΗΠΑ



  Πηγή: Eurokinissi

Η αναγνώριση του αχυράνθρωπου των ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό, ως «μεταβατικού πρόεδρου της Βενεζουέλας» ήταν μια από τις πρώτες ενέργειες στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ, δίνοντας τα δικά της διαπιστευτήρια στα σχετικά κέντρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως προχώρησε σε αυτή την απόφαση, «συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28», στη δήλωση της Φρ. Μογκερίνι.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καμάρωνε ότι συνδιαμόρφωσε αυτή τη δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που νομιμοποιούσε την επέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας.

«Η κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής», πρόσθεσε στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

------------------------------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση για την αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας από την ελληνική κυβέρνηση


Για την αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας από την ελληνική κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει: 

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, που αναγνώρισε τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ, αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, πατώντας πάνω στην απαράδεκτη κοινή θέση της ΕΕ, που στήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η πράξη αυτή στηρίζει τη βρώμικη επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα και στρέφεται κατά του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της χώρας και συνολικά κατά του βενεζουελάνικου λαού, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για να καθορίσει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία, που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου