Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Νομίζουν ότι θα μας τρελάνουν…


  Της Κάλι Καρά

Πολύς ο λόγος για το αν ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός για τα όσα αμερικανοΝΑΤΟικά είπε ο υπουργός Άμυνας στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ του «διαβολικά καλού» Τραμπ.

Και μέχρι να βρεθεί ο Πουαρό, που θα μας έλυνε τον γρίφο, να 'σου ο μαρτυριάρης κυβερνητικός εταίρος: «Το Plan B για το Σκοπιανό το ξέρει ο Τσίπρας, αλλά δεν το εγκρίνει». 

«Άκουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι βάσεις του θανάτου». Έλα, όμως, που από τη Σούδα ξεκίνησαν τα ειδικά εξοπλισμένα πολεμικά πλοία από τα οποία εκτοξεύτηκαν τα ξημερώματα της 7ης Απρίλη 2017 οι 59 πύραυλοι κατά της Συρίας και δεν ήταν γεμάτοι ...καραμέλες και σοκολάτες για τα παιδιά αυτής της πολύπαθης χώρας.


Όσα και αν πουν για να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό, δεν κρύβονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, που περιλαμβάνουν ήδη την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, την πρόθεση για μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο, τα αμερικανικά drones στη Λάρισα, τη βάση των αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, τη στάθμευση άλλων στο Στεφανοβίκειο, τη μετατροπή του Νεωρίου της Σύρου σε «μίνι Σούδα», τα σχέδια για αξιοποίηση υποδομών στο Καστέλι και στο Τυμπάκι κ.λπ. Τώρα μας προέκυψε και το καινούργιο μοντελάκι αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο!

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να αντιληφθούν οι Έλληνες εργαζόμενοι την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαθέτοντας μεταξύ των άλλων τη στρατιωτική βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις και υποδομές για επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

Αυτόν το στόχο άλλωστε υπηρετεί και η Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που επιβεβαιώνεται και με το άρθρο 2, με τη δέσμευση για ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αυτό που είπε ο Π. Καμμένος είναι στην ουσία ένα εναλλακτικό σχέδιο υλοποίησης του ίδιου σχεδιασμού, αν η Συμφωνία δεν ευοδώσει.

Ε(!), δεν θα μας τρελάνουν. Ένα Plan έχουν και οι δύο και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης: Τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων με κάθε μέσο και τρόπο και αυτό είναι επικίνδυνο για το λαό, που πρέπει να οργανώσει τη μαζική αντίδρασή του.

Να ανταποκριθεί μαζικά στο κάλεσμα του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία «να ξεσηκωθούν ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου