Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Να επιταχθούν ΜΕΘ και χειρουργεία του ιδιωτικού τομέα

 

  Πηγή: Eurokinissi

Την επίταξη ΜΕΘ, χειρουργείων και διαγνωστικών μονάδων του ιδιωτικού τομέα και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο ζητά η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια επισημαίνει πως «λέει ψέματα» και ότι «οι νέες ΜΕΘ δεν είναι παρά οι ήδη υπάρχουσες γενικές ΜΕΘ».

Η ανακοίνωση:

«Το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Αυτές τις ώρες, που ο λαός μας δοκιμάζεται, επιλέγει, αντί να πάρει μέτρα για την προστασία του, να λέει ψέματα. Η ανακοίνωση του υπουργού για το "σχέδιο έκτακτης ανάγκης" για τη Θεσσαλονίκη και η εξασφάλιση νέων δήθεν 43 ΜΕΘ Covid, εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τη γύμνια του ΕΣΥ.

Ενημερώνουμε τον λαό της πόλης ότι οι νέες ΜΕΘ δεν είναι παρά οι ήδη υπάρχουσες γενικές ΜΕΘ που μετατρέπονται ώστε από εδώ και στο εξής να δέχονται μόνο σοβαρά περιστατικά Covid. Αυτό φυσικά καθιστά ανήμπορες τις μονάδες να δέχονται τα υπόλοιπα σοβαρά περιστατικά. Για αυτά τέθηκε ήδη σε λειτουργία το σχέδιο που υπήρχε από το 1ο κύμα της πανδημίας, δηλαδή η μεταφορά τους σε ιδιωτικές κλινικές, φυσικά με το αζημίωτο. Θυμίζουμε ότι με ΠΝΠ η κυβέρνηση διπλασίασε την ημερήσια αποζημίωση για νοσηλεία σε ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλίνες (από 800 ευρώ σε 1.600 ευρώ), δεσμεύοντας για αυτόν το σκοπό 30 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση είναι συνεπής απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά για ποιον δουλεύει. Η διεκδίκηση του δημόσιου συστήματος Υγείας που έχει ανάγκη ο λαός και η καταδίκη των πολιτικών που το έχουν φτάσει στη σημερινή τραγική κατάσταση είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.

Με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα:

Να επιταχθούν νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.

Να επιταχθούν οι μεγάλες διαγνωστικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα. Τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό να γίνονται σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια και τις κρατικές κατευθύνσεις.

Να ενταχθούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας και Παθολογίας στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Να αξιοποιηθούν για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού -που δεν απαιτείται νοσηλεία- στα ιατρεία τους και με κατ' οίκον επισκέψεις.

Να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου