Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Δύο κόσμοι


 

Από τη μία τα παζάρια και οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα, τόσο στη σοσιαλδημοκρατία όσο και στη ΝΔ. Και από την άλλη οι αγωνίες του λαού για τη ζωή του, η μάχη που δίνουν μεγάλα τμήματα εργαζομένων κόντρα στις επιπτώσεις της πολιτικής τους.

Δύο κόσμοι που για μια ακόμα φορά αυτές τις μέρες αποδεικνύεται ότι δεν τέμνονται πουθενά.

Τι άλλη απόδειξη χρειάζονται οι εργαζόμενοι, πέρα από το γεγονός ότι τα δικά τους βάσανα, όσα διαλύουν τη ζωή τους, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις τους δεν περνάνε ούτε ...ξυστά από τις θυελλώδεις εσωκομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις που κυριαρχούν στα ΜΜΕ, από τα μαλλιοτραβήγματα και την καμαρίλα ανάμεσα στις φατρίες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;

Αυτή την πραγματικότητα αναδεικνύουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις αυτές τις μέρες για τα οξυμένα προβλήματα εργαζομένων, τα οποία άλλωστε έχουν τη σφραγίδα των κομμάτων που τώρα (ξανα)ψάχνουν τον βηματισμό τους.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ Σούζα στα αφεντικά - Σφαλιάρες και 6ήμερο για τους εργάτες (VIDEO)

 



Δείτε βίντεο του ΠΑΜΕ για τους τραμπουκισμούς του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ενάντια σε εργαζόμενο του αεροδρομίου.

Σούζα στα αφεντικά.

Σφαλιάρες και 6ήμερο για τους εργάτες.

Λύσεις στα προβλήματά μας θα δώσει μόνο η μαζική- μαχητική συμμετοχή όλων των συνταξιούχων στους αγώνες

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

           (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

 

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com    ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 

Από την κινητοποίηση έξω από το Περιφερειακό Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Τα συνταξιουχικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, που συγκροτούν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), οργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης των συνταξιούχων, για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, μετά  το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Η ερμηνεία του αποτελέσματος των ευρωεκλογών από την πλευρά της ως εντολή, και από τους συνταξιούχους, για να συνεχίσει με μεγαλύτερη ταχύτητα την αντιασφαλιστική  της πολιτική, αποτελεί κατάφορη διαστρέβλωση του μηνύματος που της έστειλαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στις Ευρωεκλογές και συγχρόνως πρόκληση για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε ως συνταξιούχοι.

Βεβαίως με αυτή της την ερμηνεία η κυβέρνηση προσπαθεί να ακυρώσει, ως δήθεν πλήρως ικανοποιημένο, συνολικά το διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Καταγγέλλουμε αυτήν την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει, να αποπροσανατολίσει και να καταστήσει συνυπεύθυνους τους συνταξιούχους, ως εντολείς της, για τα όποια αντισυνταξιουχικά μέτρα σχεδιάζει να νομοθετήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τελικά ποιος (πρέπει να) ανησυχεί για την Λεπέν;

 

«Απειλή για τη σταθερότητα», «αντισυστημικός σεισμός στην Ευρώπη», «προστατέψτε τους θεσμούς»... Τα παραπάνω και άλλα παρόμοια αξιοποιούνται για να σχολιάσουν την επίδοση του κόμματος Λεπέν (RN - «Εθνική Συσπείρωση») στις γαλλικές εκλογές, ενόψει και του β' γύρου. Κι όμως, μια ματιά για το ποιοι αισθάνονται σίγουροι ότι μπορεί να τους «βγάλει τη δουλειά», δηλαδή εκπρόσωποι ισχυρών τμημάτων του κεφαλαίου, δίνει μια απάντηση σε κάθε προσπάθεια να την παρουσιάσουν ως «αντισυστημική δύναμη».

Η ίδια η Λεπέν άλλωστε, αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, ξεκαθάριζε ότι «σέβομαι τους θεσμούς» και ότι δεν επιδιώκει «θεσμικό χάος», σχολιάζοντας σενάρια περί παραίτησης Μακρόν την οποία θα ζητούσε σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης της RN. Ενώ ο ίδιος ο Μακρόν ήταν εκείνος που από το 2022 ακόμα (μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες η παράταξή του έχασε την απόλυτη πλειοψηφία), με ζητούμενο να διασφαλιστούν «συμφωνίες μέσα από τον διάλογο», συζητούσε το ενδεχόμενο «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» ακόμα και με την Λεπέν...

Πίσω λοιπόν από την προπαγανδιστική αντιμετώπιση της ανόδου της RN, που υπηρετεί και τις διεργασίες αναμόρφωσης της σοσιαλδημοκρατίας, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για δύναμη που χαίρει της εκτίμησης ακόμα μεγαλύτερων τμημάτων του κεφαλαίου.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Εικόνα με δύο όψεις...


 

Προφανώς η μία όψη της φωτογραφίας, που αποτελεί την αφορμή για αυτό το σχόλιο, είναι ο θαυμασμός και η ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που αναπαύονται λίγες στιγμές δίπλα σε ένα έδαφος που ακόμα καπνίζει. Στους πυροσβέστες που απεικονίζονται, δηλαδή, και σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρέθηκαν στο πύρινο μέτωπο της Κερατέας.

Όμως, υπάρχει και μια άλλη όψη. Αυτή που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όσων με κίνδυνο πολλές φορές την ζωή τους σώζουν άλλους ανθρώπους και το βιος του λαού.

Είναι η όψη της αντίστοιχης φωτογραφίας με τους πυροσβέστες που γυρνούσαν το περσινό καλοκαίρι από την τιτάνια μάχη με τις φωτιές στη Ρόδο να κοιμούνται στο πάτωμα του πλοίου!

«Κανόνι» χρωματιστό... χρεωμένο νοικοκυριό

 

Το πρώτο ...«κανόνι» στα χρωματιστά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος «έσκασε». Συγκεκριμένα, πολλοί πάροχοι αποφάσισαν να αποσύρουν το «μπλε» τιμολόγιο (σταθερό τιμολόγιο), αφού, μετά τη μεγάλη άνοδο των «πράσινων» τιμολογίων, τα «μπλε» δεν συμφέρουν οικονομικά τις εταιρείες. Ετσι, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ (η παλιά Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) για τα σταθερά τιμολόγια ήδη από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η διάθεση κάποιων εξ αυτών με χαμηλές χρεώσεις, φθηνότερες από τα «πράσινα», που πήραν την ανιούσα σε ποσοστό που σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε και το 70%! Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, τρεις εταιρείες απέσυραν προγράμματα των «μπλε» τιμολογίων που θεωρούνταν πιο συμφέρουσες επιλογές για τους καταναλωτές... Ποιος δεν θυμάται την κυβέρνηση να λέει όταν παρουσίαζε τα ...χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, ότι αυτό το μέτρο θα μειώσει το κόστος για τους καταναλωτές και πως αυτό είναι ένα πολύ δίκαιο μέτρο, αφού ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέγει; Τέτοια «μούφα» δηλαδή, όταν αντίθετα αυτό το μέτρο έδωσε την ευχέρεια στους ομίλους της Ενέργειας να τα παίρνουν ακόμα πιο «χοντρά» από όσους έχουν χαθεί μέσα στον πολύχρωμο κυκεώνα της ακρίβειας. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ακόμα κι όταν οι εταιρείες βλέπουν ότι από κάπου δεν έχουν το προσδοκώμενο κέρδος, τότε αποσύρουν το πρόγραμμα και εξαναγκάζουν τον κόσμο να μεταφερθεί σε άλλα που είναι πιο ακριβά. Τέτοιο δικαίωμα επιλογής...

Κάπως έτσι εξηγείται άλλωστε και το πώς πολλαπλασιάζονται τα καταχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς της Ενέργειας. Χαρακτηριστικό είναι το ποσό που όφειλαν πέρυσι οι καταναλωτές ρεύματος, που έφτασε στα 2,4 δισ. ευρώ. Τα 1,7 δισ. από αυτά αφορούν τη χαμηλή τάση, δηλαδή οικιακούς καταναλωτές, λαϊκές οικογένειες που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται και παράλληλα τον ένα «ασήκωτο» λογαριασμό να διαδέχεται τον άλλον. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης» και της απολιγνιτοποίησης, των χρηματιστηρίων και των άλλων εργαλείων που παράγουν κέρδη για τους κολοσσούς του κλάδου. Της πολιτικής που μεγαλώνει την ενεργειακή και όχι μόνο φτώχεια, φορτώνοντας συνεχώς βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Εγκληματική πολιτική - δαδί αναμμένο

 

Ενα μαύρο πέπλο απλώνεται σε τεράστιους όγκους βουνών στη Σέριφο. Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά της Σταμάτας. Στην Κερατέα η φωτιά κατέκαψε τεράστιες εκτάσεις. Στη Ριτσώνα είχαμε άλλο ένα βιομηχανικό ατύχημα, με πυρκαγιά που κατακαίει εργοστάσιο ανακύκλωσης δηλητηριάζοντας την περιοχή. Τα παραπάνω έγιναν σε μόλις δύο μέρες, ενώ από χτες καίει η φωτιά σε Ζάκυνθο και Χίο.

Κι όμως, μια τέτοια τεράστια καταστροφή που συνέβη σε μόλις δύο 24ωρα αντιμετωπίζεται με μια τεράστια πρόκληση από την κυβέρνηση, παραπέμποντας ξανά στη λογική της «ατομικής ευθύνης» και των «ακραίων συνθηκών»: «Ακαθάριστα οικόπεδα» και «άνεμοι» έφεραν τις πυρκαγιές, γράφουν ξανά από χτες τα «παπαγαλάκια» υπηρετώντας την προπαγάνδα της.

* * *

Κι ενώ είμαστε ήδη μέσα στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, τα παραπάνω δείχνουν για μια ακόμα φορά την επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους, την εχθρότητά του απέναντι στις λαϊκές ανάγκες.

Γιατί και φέτος αποδείχθηκε ότι τα μέτρα ουσιαστικής πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται πριν την αντιπυρική περίοδο, δεν είναι «επιλέξιμα», κόβονται στον «προκρούστη» του κόστους - οφέλους, τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλη την ΕΕ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τον καθαρισμό των οικοπέδων: Αφού φορτώθηκε στους ιδιοκτήτες κάθε ευθύνη, αφού έτρεξαν να «ξυρίσουν» οικόπεδα και άλλες εκτάσεις, το κράτος τόσο κεντρικά όσο και τοπικά αποδείχθηκε «ανίκανο» να περισυλλέξει την καύσιμη ύλη που συγκεντρωνόταν σε δρόμους και σοκάκια, πέριξ κάδων σκουπιδιών κ.ο.κ.

Και πάνω σ' αυτή την επιλεκτική «ανικανότητα» στρώνεται το έδαφος για μεγαλύτερη εμπλοκή ιδιωτών, όπως άλλωστε ήδη είναι διακηρυγμένος στόχος συνολικά για τη διαχείριση των δασών, για την αξιοποίηση της βιομάζας.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Φωτιές: Επικίνδυνη κυβέρνηση με έναν πρωθυπουργό που κάνει «προβλέψεις»!

 


 

Λέγεται Μητσοτάκης και είναι πρωθυπουργός μιας χώρας που καίγεται. Μόνο στην Αττική ξέσπασαν τρεις μεγάλες επικίνδυνες πυρκαγιές, χτες στη Σταμάτα και στην Κερατέα και προχθές στην Πάρνηθα

Αυτός ο πρωθυπουργός, χτες, πριν ξεκινήσουν οι φωτιές στη Σταμάτα και την Κερατεά έκανε την εβδομαδιαία του ανάρτηση για να μας πει ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας»! Σήμερα έκανε υπουργικό συμβούλιο για την πρόληψη των πυρκαγιών για πει ακριβώς το ίδιο: «Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας»! Πρόσθεσε, μάλιστα, την εκτίμηση του ότι το καλοκαίρι «προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο».

Κύριε Μητσοτάκη, σας το γράψαμε και χτες: Δεν έχετε κάποιο ρόλο «μέντιουμ» για να κάνετε «προβλέψεις» και να σας λέμε και «μπράβο« που πέσατε μέσα. Είστε πρωθυπουργός, υπεύθυνος για τη δασοκτόνο εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σας. Ως πρωθυπουργός (και όχι ως «μέντιουμ») και σήμερα δεν είπατε απολύτως τίποτα για τα ανεπαρκή (το λιγότερο) μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, για τις ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό και υποδομές στην Πυροσβεστική αλλά και στη Δασική Υπηρεσία

Ιδού τι δηλώσατε στο «άριστο» υπουργικό σας συμβούλιο:

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ Ν. Παπαναστάσης: Το ΚΚΕ τις καταψηφίζει και θα τις καταπολεμήσει με κάθε τρόπο (VIDEO)

 

 
 

Να αποσυρθούν οι απαράδεκτες και πολύ επικίνδυνες νέες συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας ζήτησε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για συμφωνίες που αφορούν το καθεστώς παραμονής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν σταλεί στη Σαουδική Αραβία καθώς και συνολικότερα τους όρους της στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία. Θυμίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει συστοιχία Patriott με το αντίστοιχο στρατιωτικό προσωπικό, την Ελληνική Δύναμη Σ. Αραβίας, για να προστατεύουν... τις εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου της συγκεκριμένης πετρελαιομοναρχίας του Κόλπου! 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική σπρώχνουν στα ακροδεξιά κόμματα

 

Πηγή: Associated Press

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τις εκλογές στη Γαλλία:

«Οι πολιτικές δυνάμεις, όπως αυτές της σοσιαλδημοκρατίας και των φιλελεύθερων, που εδώ και χρόνια έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος του γαλλικού λαού και στη στήριξη της στρατηγικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν μπορούν να αποτελέσουν αντίβαρο σε ακροδεξιές αποκρουστικές υποψηφιότητες τύπου Λεπέν, αλλά ουσιαστικά με την πολιτική τους, που βαφτίζουν ως “δημοκρατική” και “προοδευτική”, σπρώχνουν δυσαρεστημένες εργατικές – λαϊκές δυνάμεις σε τέτοια κόμματα, που εμφανίζονται με “φιλολαϊκό μανδύα”. Ουσιαστικά προτείνουν τον ίδιο δρόμο που έχει οδηγήσει στην ενίσχυση της ακροδεξιάς στη Γαλλία και αλλού.

Απάντηση τόσο στην ακροδεξιά, όσο και σε νέα ψευτοδιλήμματα περί “αντίδρασης” και “προόδου” μπορεί να δώσει μόνο ένα ανερχόμενο εργατικό – λαϊκό κίνημα, η ίδια η ταξική πάλη, που θα βάλει στο στόχαστρο τις αιτίες που γεννούν αυτά τα αντιδραστικά πολιτικά ρεύματα, την ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους». 

 

902gr

Αδιανόητη τουριστική μπίζνα για την κλωστοϋφαντουργία της Σύρου με “εργατικό κολατσιό” και έξτρα μπόνους “πραγματική εργάτρια”!

 


 

Μία από τις νεόκοπες τουριστικές φράσεις του συρμού, βαθύτατα αντι- ιστορική, προκλητικά αντιεπιστημονική, εξαιρετικά βάναυση είναι ο λεγόμενος “βιωματικός τουρισμός”.  Αφορά κατά κανόνα τα τεκμήρια ιστορίας και παράδοσης ενός λαού και του τόπου του και χρησιμοποιεί αγοραίες προστακτικές όπως “απόλαυσε την εμπείρια”, “ζήσε σαν αγρότης”, “φάε σαν αρχαίος έλληνας” κ.ο.κ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια χυδαία εμπορευματική εκδοχή της τουριστικής μπίζνας, η οποία μετατρέπει τη μνήμη κυριολεκτικά σε λούνα παρκ και καταλήγει σε φρικώδη αποτελέσματα, συχνά, δε, τερατωδώς,  φαιδρά. 

Μία τέτοια “βιωματική” φαιδρότητα – αν όχι αθλιότητα – εμφανίστηκε στη Σύρο, υπό τη μορφή  ΑΜΚΕ (Hermoupolis Heritage),  που ίδρυσε ιδιώτης  προκειμένου να “αναβιώσει” – τουριστικά πάντα – την κλωστοϋφαντουργία του νησιού (ένα από τα 68 εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας που υπήρχαν στο νησί) κατά τον 19ο και στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και να παρουσιάσει την ζωή της εργατικής τάξης – των γυναικών της κλωστοϋφαντουργίας  δηλαδή – ως φολκλόρ αναπαράσταση με διαβαθμισμένα μπόνους, όπως εργατικό κολατσιό, εργατική τσάντα, ρεμπέτικη κομπανία και έξτρα μπόνους μια πραγματική εργάτρια (!) ανάλογα με το αντίτιμο του εισιτηρίου. 

Ετούτη η τουριστική “κατάντια”, αυτή η νεοπλουτίστικη αηδία για λαϊφ – στυλίστες αρχοντοχωριάτες με συνείδηση – εταιρικό προϊόν, αυτός ο αγοραίος διανοουμενίστικος σουσουδισμός, που φέρει  προφανείς ιστορικές, πολιτικές, ταξικές προεκτάσεις και κυρίως συσκοτίσεις μπορεί κάλλιστα να “αυτο – εξευτελίζεται” και γι’ αυτό παραθέτουμε ολόκληρη τη παρουσίαση: 

Διαβάστε και φρίξτε…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Εδώ και τώρα να πάρει η κυβέρνηση τα αναγκαία μέτρα για να προστατευτούν τα δάση και να μην έχουμε άλλες καμένες περιουσίες και απώλειες ζωών

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με τις πυρκαγιές:

«Είναι προκλητική η προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρουσιάσει μια εξωραϊσμένη εικόνα, τόσο για τις ίδιες τις καταστροφές από τις πυρκαγιές, όσο και για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, κυρίως με μέτρα πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, τα οποία είχαν έγκαιρα επισημάνει το ΚΚΕ και τα σωματεία των πυροσβεστών.

Αφού “τα δύσκολα είναι μπροστά μας”, η κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από διαπιστώσεις, πίσω από την αυτοθυσία των πυροσβεστών και τις προσπάθειες των κατοίκων να σώσουν τα σπίτια τους. Εδώ και τώρα να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να προστατευτούν τα δάση και να μην έχουμε άλλες καμένες περιουσίες και απώλειες ζωών, όπως είναι η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό για την αποτελεσματική παρέμβασή τους μέσα στα δάση, η εξασφάλιση των αναγκαίων δικτύων υδατοδεξαμενών και πυροσβεστικών κρουνών και η ένταση των έργων καθαρισμών στο πλαίσιο διαχείρισης των δασών.

Γιατί, τελικά, αυτό που βλέπουν όλοι είναι η συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής, που στο όνομα του κέρδους και του κόστους-οφέλους ουσιαστικά μεταθέτει τα πάντα στην “ατομική ευθύνη”, στις μελέτες πυροπροστασίας των κατοικιών που επωμίζονται οι ιδιοκτήτες με το ανάλογο “χαράτσι”, την ώρα που βρισκόμαστε στον Ιούλιο και το κράτος δεν έχει εξασφαλίσει ούτε καν την αποκομιδή των όγκων των κλαδιών που βρίσκονται στους δρόμους». 

 

902gr