Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Εκατοντάδες Εβραίοι διαδηλωτές υπέρ της Γάζας συνελήφθησαν στο Κογκρέσο

 

Η αστυνομία του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου (USCP) συνέλαβε  περισσότερους από 300 ακτιβιστές που διαδήλωσαν εναντίον της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στο..

 

 

Η αστυνομία του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου (USCP) συνέλαβε  περισσότερους από 300 ακτιβιστές που διαδήλωσαν εναντίον της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου χθες, παραμονή της ομιλίας που είναι προγραμματισμένο να εκφωνήσει ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνεδρίαση της ολομέλειας αμφότερων των σωμάτων της αμερικανικής εθνικής αντιπροσωπείας.

For 75 years, the Israeli government has illegally occupied Palestinian land and ethnically cleansed their communities. Now, Gaza is facing genocide with full support from the U.S. We’re here as Jews to refuse to be complicit and say never again, for anyone. STOP ARMING ISRAEL!
 
Image
21.4K
 

Οι διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της οργάνωσης Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη, φορούσαν κόκκινα μπλουζάκια που ανέγραφαν συνθήματα όπως «όχι στ’ όνομά μας», ή «οι Εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ». Κάποιοι κράταγαν πλακάτ με συνθήματα όπως «κατάπαυση του πυρός τώρα», ή «αφήστε τη Γάζα να ζήσει».

Η αμερικανική ΜΚΟ Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη (Jewish Voice for Peace, JVP) τόνισε ότι «τους τελευταίους εννιά μήνες, γίναμε μάρτυρες αναρίθμητων φρικαλεοτήτων στη Γάζα, που διαπράχθηκαν στ’ όνομά μας και χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνησή μας». Ανέφερε, επίσης,  πως από τους 400 συμμετέχοντες στη διαδήλωση στην οποία κάλεσε, αστυνομικοί συνέλαβαν «πάνω από 300».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου