Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ωδή στις «μεταρρυθμίσεις» που τσακίζουν την «καθημερινότητα» του λαού

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ως παρεμβάσεις για την «άμεση βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη» εμφάνισε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, τις αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» που «διορθώνουν χρόνιες παθογένειες που εμποδίζουν την πορεία μας προς τα εμπρός», επιμένοντας να παρουσιάζει το φαρμάκι ως φάρμακο, αφού αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» τσακίζουν τη ζωή του λαού.

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αφού ...είδε μόνο αυτός ότι «στο μέτωπο της καταπολέμησης της ακρίβειας» έχουμε αρκετές «ενθαρρυντικές ειδήσεις» όπως μία «βελτιωμένη εικόνα» του πληθωρισμού και «μείωση των τιμών» στα σούπερ μάρκετ (!!!), εμφάνισε ως ανακούφιση την τροπολογία για το «έκτακτο ειδικό τέλος» που θα πληρώσουν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, για να χρηματοδοτηθούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου, που πάλι θα πάνε στις ίδιες τσέπες, τους ενεργειακούς ομίλους. Εννοώντας την φορολόγηση των λεγόμενων «υπερκερδών» αυτών των εταιρειών, που είναι σταγόνα στον ωκεανό των αμύθητων κερδών που έχουν συσσωρεύσει από την καταλήστευση των λαϊκών νοικοκυριών. 

Μάλιστα, ο εμπαιγμός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, καθώς προανήγγειλε νομοσχέδιο με το οποίο γίνονται «μια σειρά από απλοποιήσεις για τη διαδικασία αδειοδότησης και εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δηλαδή για την ακόμη μεγαλύτερη ασυδοσία των πράσινων αρπακτικών και την προώθηση της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης» που έχει απογειώσει στο θεό τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Διεμήνυσε, δε, πως «θα πρέπει να αποκρούουμε» ένα κύμα αντίδρασης στις τοπικές κοινωνίες κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες βλέπουν με ανησυχία να γεμίζει ο τόπος τους άναρχα με ανεμογεννήτριες που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον. 

Το ίδιο νομοσχέδιο, του υπουργείου Περιβάλλοντος, θα περιέχει ρυθμίσεις για να αυξηθεί η ανακύκλωση, «με ισχυρούς φορείς» διαχείρισης αποβλήτων, «πάντα με μια βασική αρχή, το ''πληρώνω όσο ρυπαίνω''», όπως είπε, προϊδεάζοντας για μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμάτων. Επίσης, ανακοίνωσε πως θα παρέχεται η δυνατότητα «ενεργειακής αξιοποίησης των υπολειμμάτων», που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την καρκινογόνο καύση απορριμάτων, με βάση την ίδια «βασική αρχή»!

Για την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια και τις άλλες φωτιές που έκαψαν για ακόμη μια χρονιά τη χώρα, επικαλέστηκε ως συνήθως την «κλιματική κρίση», ενώ προετοιμάζοντας το έδαφος για ακόμη χειρότερες καταστροφές αλλά και ενισχύοντας την λογική της «ατομικής ευθύνης», δήλωσε πως «έχουμε μπροστά μας ακόμα έναν πολύ δύσκολο μήνα, τον μήνα Αύγουστο, και προφανώς απαιτείται απ' όλους μας απόλυτη εγρήγορση». 

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκε επίσης το νομοσχέδιο που «θα δώσει ψηφιακή ώθηση» στο Κτηματολόγιο, ένα ακόμη εργαλείο χαρατσώματος και επιτάχυνσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης. 

Τέλος, καυχήθηκε για την ψήφιση του νόμου για το «ψηφιακό φροντιστήριο» που αποτελεί επιπλέον βήμα στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, ένα ακόμη παράδειγμα των «μεταρρυθμίσεων» που τάχα «βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη»...

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου