Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Αντεργατικά μέτρα στο πλαίσιο των «ευρωπαϊκών βέλτιστων πρακτικών»

 

 
 
«Η επίτευξη ενός συμβιβασμού σημαίνει ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να κάνουν πίσω σε κάτι, κι αυτό το καταλαβαίνουν όλες οι πλευρές», σημειώνει σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η υπουργός Εργασίας προαναγγέλλοντας επί της ουσίας νέα αντεργατικά μέτρα σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων. Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση «έχει αποκλείσει τις πρόωρες εκλογές». 

Η Έφη Αχτσιόγλου ισχυρίζεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ένα σχήμα που αφενός θα περιλαμβάνει περισσότερα μέτρα λιτότητας, όπως ζητά το ΔΝΤ, αφετέρου δεν θα περιέχει μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» συνεχίζοντας το σκηνικό της δήθεν έντασης με τους θεσμούς, που στόχο έχει να προετοιμάσει το έδαφος για να περάσει το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων και να πείσει το λαό ότι οι νέες βαριές θυσίες, που καλείται να κάνει, είναι αναγκαστικές και πιάνουν τόπο. 


Η υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για την επαναφορά των Συλλογικών διαπραγματεύσεων προσθέτοντας ότι «η θέση αυτή εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές» και ότι για τον ίδιο λόγο «αντιστεκόμαστε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και ιδίως στην αύξηση του ορίου, που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το ΔΝΤ».

Ωστόσο οι «βέλτιστες πρακτικές» που επικαλούνται κυβέρνηση και ΕΕ περιέχουν σε μεγάλο βαθμό τις μεταρρυθμίσεις που βάζει στο τραπέζι το ΔΝΤ και οι οποίες έχουν ήδη εφαρμοστεί σε άλλα κράτη - μέλη της Ευρωένωσης τσακίζοντας τα λαϊκά δικαιώματα. 

Η Έφη Αχτσιόγλου επανέλαβε τα περί επαναφοράς στο ευρωπαϊκό κεκτημένο όταν η αντεργατική πολιτική που προωθείται στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια είναι στρατηγική της ΕΕ που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη - μέλη της. 

Τέλος η υπουργός υπεραμύνθηκε του επιδόματος στους συνταξιούχους, κάνοντας προκλητικά λόγο για «έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού» και την ώρα που ετοιμάζεται νέο τσεκούρι στο ΕΚΑΣ που σημαίνει ότι θα χάσουν τετραπλάσιο ποσό από το επίδομα που θα λάβουν.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου