Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Βομβαρδισμοί στη Δυτ. Συρία – Ελληνική φρεγάτα συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στην περιοχή


Καθίσταται για άλλη μια φορά φανερός ο ρόλος του ΝΑΤΟ και οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που αλυσοδένει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τους παρουσιάζει ως συμμάχους και ως φάρο ειρήνης για τους λαούς, ενω συμμετέχει ενεργά στις αιματηρές επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από τη δήλωση του Έλληνα Υπ.Εξ. Νίκου Κοτζιά για την αγάπη της Ελλάδας και του Ισραήλ για την ειρήνη και τη δημοκρατία, για να διαπιστώσουμε πώς μεταφράζεται αυτό στην πράξη.

Την Κυριακή ισχυρή ΝΑΤΟϊκή δύναμη με πολεμικά πλοία κινούνταν στην Ανατολική Μεσόγειο πλησιάζοντας τις ακτές της Συρίας. Ανάμεσά τους και η φρεγάτα Έλλη του ελληνικού ή μάλλον Νατοϊκού πολεμικού ναυτικού που πήρε μέρος στην επιχείρηση.


Ο “ειρηνευτικός” χαρακτήρας της αποστολής φάνηκε πολύ σύντομα, καθώς τα χτεσινοβραδινά ρεπορτάζ και πι πληροφορίες από το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφεραν βομβαρδισμούς από αέρα και από θαλάσσης σε επαρχίες της Δυτικής Συρίας, πυραυλική επίθεση κι ισχυρές εκρήξεις σε μεγάλες πόλεις όπως η Λαττάκεια που είχε μείνει μακριά από το μέτωπο του πολέμου, συνεπώς κρίθηκε σκόπιμο να γευτούν και οι δικοί της κάτοικοι τις συνέπειες της ευεργετικής επίδρασης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν από τον ισραηλινό στρατό που δεν αρκείται προφανώς στα εγκλήματα στην Παλαιστίνη, θέλοντας να παίξει κομβικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ παραμένει προς διευκρίνιση ο βαθμός ανάμειξης της ελληνικής πολεμικής φρεγάτας που έπλεε προς τη Συρία στο πλαίσιο της Νατοϊκής επιχείρησης, καθώς και η τύχη του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους που αγνοείται μαζί με το πλήρωμά του.

Σε κάθε περίπτωση καθίσταται για άλλη μια φορά φανερός ο ρόλος του ΝΑΤΟ και οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που αλυσοδένει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τους παρουσιάζει ως συμμάχους και ως φάρο ειρήνης για τους λαούς, ενω συμμετέχει ενεργά στις αιματηρές επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όχι μόνο με την παραχώρηση των βάσεων αλλά και με την άμεση εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού μακριά από κάθε έννοια αμυντικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου