Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

«Θα έρθει το ΚΚΕ»

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Associated Press

 

Ενα μικρό χωριό έξω από την Κοζάνη, η Καλαμιά, κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη, καθώς σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου.

Ο οδοστρωτήρας της «πράσινης ανάπτυξης» δεν λογαριάζει τις αντιδράσεις των κατοίκων, αφού η περιοχή βρίσκεται κοντά στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και έτσι αποτελεί φιλέτο για τον επενδυτή, που την πλάτη του ζεσταίνουν οι νόμοι των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη» κερδοφορία.

Σχολιάζοντας τους διάφορους αχθοφόρους της πράσινης ανάπτυξης, που τώρα εμφανίζονται ως δήθεν «σωτήρες» στην περιοχή, οι κάτοικοι κατήγγειλαν στον «Ριζοσπάστη» το εξής περιστατικό: Βουλευτής της αντιπολίτευσης ετοιμαζόταν να καταθέσει Ερώτηση για τα δίκαια αιτήματά τους, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Προφανώς στη μυστηριώδη εξαφάνιση έπαιξαν ρόλο οι δεσμεύσεις των αστικών κομμάτων στα σχέδια των «πράσινων» ομίλων.

Ποιος είναι ο μόνος που δεν έχει τέτοιες δεσμεύσεις; Το ΚΚΕ.

Γι' αυτό μπορεί να στέκεται σταθερά δίπλα στον λαό της περιοχής. Κι αυτό αναγνωρίζεται τώρα από περισσότερους, όπως επιβεβαιώνει και το εξής περιστατικό που μας διηγήθηκαν, στο πρόσφατο οδοιπορικό της εφημερίδας μας στη Δυτ. Μακεδονία: Οταν οι μπουλντόζες του επενδυτή έφτασαν τις προηγούμενες μέρες στο χωριό, με τη συνοδεία της αστυνομίας, «τους είπαμε ότι έρχονται το ΚΚΕ και ο "Ριζοσπάστης"»!

Να λοιπόν πού θα σταθεί η δύναμη ενός πιο ισχυρού ΚΚΕ από την επομένη των εκλογών.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου