Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Το μέτωπό μας με τον φασισμό διαρκές, γιατί έχουμε μέτωπο στο σύστημα που τον γεννά


Πλήθος κόσμου στη χτεσινή συγκέντρωση - συναυλία των ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ

 

Κ. Κούνεβα - Μάγδα Φύσσα
Κ. Κούνεβα - Μάγδα Φύσσα
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην αντιφασιστική συναυλία - συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, τιμώντας τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες της ευρύτερης περιοχής δήλωσαν για άλλη μια φορά τα αντιφασιστικά τους αισθήματα, αλλά και την εμπιστοσύνη τους στο ΚΚΕ που είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Εξάλλου, όπως δηλώνουν οι στίχοι του δολοφονημένου μουσικού, «εδώ είναι Κερατσίνι, Πειραιάς. Κληρονομιά μας τα Ταμπούρια και η πλατεία Κοκκινιάς». Στίχοι που ήταν γραμμένοι και στο πανό στην εξέδρα της συναυλίας μαζί με το σύνθημα «Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που το γεννά».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιά, και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά.

Ακολούθησε συναυλία.

Παραβρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α' και Β' Πειραιά, καθώς και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας.

Ξεχωριστή εικόνα ήταν όταν μαθητές από φροντιστήριο ανέβηκαν στην ταράτσα για να παρακολουθήσουν τη συναυλία.


«Είμαστε εδώ, στο Κερατσίνι! Ακριβώς εδώ, στο σημείο που πριν 10 χρόνια ένα τάγμα εφόδου, με εντολές της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής, δολοφονούσε τον αντιφασίστα μουσικό - εργάτη - Κερατσινιώτη Παύλο Φύσσα», τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, ξεκινώντας την ομιλία του.

Υπογράμμισε ότι το μέρος όπου γίνεται η αντιφασιστική συγκέντρωση - συναυλία έχει τεράστιους συμβολισμούς, όμως και η μέρα δεν είναι τυχαία, καθώς «η 9η Μάη φωτίζει τον δρόμο και το πώς βάζεις τον φασισμό στα σκουπίδια της Ιστορίας, εκεί που ανήκει!».

Ο Ν. Αμπατιέλος υπογράμμισε ότι η νίκη αυτή «αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσφορές του σοσιαλισμού στην ανθρωπότητα. Αυτές είναι οι δικές μας αξίες που εμπνέουν και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το ξέρουν καλά τα επιτελεία της αστικής τάξης, η ΕΕ, γι' αυτό και τις πολεμάνε». Πρόσθεσε ότι η συγκέντρωση - συναυλία «είναι απάντηση στην προκλητική προβολή - στα πλαίσια της "διαφήμισης" που έκαναν η κυβέρνηση, άλλα κόμματα, ΜΜΕ σε διάφορες παραφυάδες της Χρυσής Αυγής. Είναι μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε εδώ για να μη σηκώνει κεφάλι ο φασισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία».

«Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης, της πάλης για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές, τη νεολαία χωρίς διακρίσεις! Είναι απάντηση στα κόμματα που τοποθετούνται απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό με ψηφοθηρικά κριτήρια, με βάση το πού θα πάνε οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, από ποιους κόβει ψήφους η απαγόρευση ενός ναζιστή εγκληματία από το να κατέβει στις εκλογές κ.λπ.», σημείωσε.


Ο Ν. Αμπατιέλος αναφέρθηκε στην ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», τη θεωρία της ταύτισης του κομμουνισμού με τον ναζισμό, που είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ και υιοθετείται από κάποιους και στη χώρα μας, σημειώνοντας πως «τέτοια "παραθυράκια" για μελλοντική χρήση αφήνει η ρύθμιση της κυβέρνησης, αλλά και αυτή που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, που έβαζε στο παιχνίδι τον τρομονόμο.

Είδαμε, μάλιστα, ότι, παρόλο που το κόμμα του καταδικασμένου ναζί εγκληματία απορρίφθηκε, το κόμμα του μέχρι πρότινος "μπροστινού" του κατεβαίνει κανονικά στις εκλογές, κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει. Το δικό μας μέτωπο με τον φασισμό είναι σταθερό, διαρκές και ανυποχώρητο, ακριβώς γιατί έχουμε μέτωπο με το σύστημα και τα συμφέροντα που τον γεννούν και τον στηρίζουν. Το ΚΚΕ συμβάλλει σε όλη του την ιστορία και έτσι θα συνεχίσει, ώστε να μην τολμήσουν οι φασίστες να ξαναβγούν στο προσκήνιο», σημείωσε, τονίζοντας πως είναι μέσα στη μάχη για το εισόδημα, ενάντια στους πλειστηριασμούς, στη μάχη για να να κερδίσουμε τη ζωή μας, σε σύγκρουση με το καπιταλιστικό κέρδος και ένα εχθρικό κράτος, εκεί όπου «θα αντιμετωπίσουμε και το μακρύ χέρι του συστήματος, τους φασίστες, την καταστολή. Σε αυτή τη μάχη θα απομονώσουμε επίδοξους σωτήρες που παίζουν με τις αγωνίες του λαού και ειδικά της νέας γενιάς. Σε αυτή τη μάχη ρίχνεται το ΚΚΕ και για αυτό πρέπει να είναι πολύ πιο δυνατό και μετά τις εκλογές, απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, τόσο στους δρόμους όσο και στις κάλπες. Για να ενισχυθεί η ελπίδα στον λαό και να ανοίξει ο δρόμος και η προοπτική μιας κοινωνίας που η εκμετάλλευση, οι πόλεμοι, ο φασισμός θα μπουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας».


Μέτα την ομιλία ο Ν. Αμπατιέλος κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Παύλου Φύσσα.
 
Οι φασίστες μόνιμο όπλο στη φαρέτρα του κεφαλαίου

Ο Σ. Πουλικόγιαννης, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά, σημείωσε μεταξύ άλλων πως το σημείο της συγκέντρωσης αποτελεί σύμβολο της σύγχρονης πάλης ενάντια στον φασισμό στη χώρα μας. Στηλίτευσε την υποκρισία των αστικών κομμάτων που δήθεν κόπτονται για τη δράση των φασιστών, αλλά κρύβουν ότι αποτελούν μόνιμο όπλο στη φαρέτρα του κεφαλαίου, το οποίο και αυτά υπηρετούν.

Υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής αλλά και στην πείρα από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που επιβεβαιώνει ότι οι φασίστες είναι συστημικοί μέχρι το μεδούλι, αφού μπήκαν μπροστά για το χτύπημα των συνδικάτων, κατά παραγγελία των εργοδοτών.

«Τους λέμε είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε, όποιο προσωπείο και αν φορέσουν, θα τους στείλουμε στα λαγούμια τους», υπογράμμισε.

Μια μοναδική συναυλία

Η συναυλία ξεκίνησε με το τραγούδι «Κερατσίνι» γραμμένο για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και την ιστορία της πόλης, από την Ανθή Μητροπέτρου και μουσική του Περικλή Μπισκίνη. Το τραγούδησε μοναδικά η Ξένια Γάργαλη, με συνοδεία τον Π. Μπισκίνη στο πιάνο. Μάλιστα, όλοι οι συντελεστές πρόσφεραν τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού στην μητέρα του Παύλου, Μάγδα.

Και τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια ο Απόστολος Ρίζος, η Ξένια Γάργαλη, ο Δημήτρης Κανέλλος, η Πολυξένη Καράκογλου, ο Γιώργος Μεράντζας, ο Περικλής Μπισκίνης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Drugitiz, για μια μοναδική συναυλία...

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου