Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Τις αλήθειες των καπιταλιστών είπε ο Β. Σόιμπλε


  Πηγή: Eurokinissi

Τα μάτια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι τα μάτια του καπιταλισμού. Έτσι βλέπει την ανθρώπινη ζωή και έτσι την αντιμετωπίζει. Όχι σαν κάτι πάνω απ’ όλα διότι πάνω απ' όλα μπαίνουν οι κανόνες του καπιταλισμού και ο υπέρτατος είναι το κέρδος από την εκμετάλλευση της ανθρώπινης ύπαρξης. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει και εκεί τελειώνει το όριο προστασίας στον καπιταλισμό της ανθρώπινης ζωής, όχι μόνο από το θάνατο αλλά και από την καθημερινή φθορά της εκμετάλλευσης.

Ο καπιταλισμός προστατεύει την ανθρώπινη ζωή τόσο όσο είναι αναγκασμένος να το πράξει για να έχει εργατική δύναμη, τόσο όσο δεν απειλείται. Ως εκεί είναι τα όρια του...


«Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο...» είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel».

Ως καλός υπέρμαχος του καπιταλισμού ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει να υποτάξει τα πάντα στην προστασία της ζωής. «Πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις...» δηλώνει και κυνικά προσθέτει πως «οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν από τον κορονοϊό» και «εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε...»

Για τους καπιταλιστές αυτές είναι οι αλήθειες τους. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν είναι το παν, προέχει η αγορά, ο ανταγωνισμός, τα μονοπώλια και τα κέρδη τους για αυτό τα συστήματα υγείας είναι γυμνά και πεθαίνει κόσμος, για αυτό υπάρχουν στρατιές φτωχών και άνεργων, καραβιές και καραβάνια ξεσπιτωμένων, για αυτό ρίχνουν τις βόμβες τους.

Αυτές τις αλήθειες των καπιταλιστών τις είπε χωρίς περιστροφές ο Β. Σόιμπλε...

902gr

1 σχόλιο:

  1. Γιατί δείχνετε μόνον (και σωστά) τον Σόϊμπλερ;;;

    ΤΟΝ "δικό" μας Υπουργό Λακεδοραγιά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που πριν χρόνια είπε ".... και δεν πεθαίνουν..." γιατί τον ξεχνάτε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή