Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ανακοίνωση για την 79η επέτειο εισόδου των ναζιστικών στρατευμάτων στην Αθήνα



Από την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα 
Από την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα

«Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς του πολέμου, τα θύματα των ολοκαυτωμάτων και των μπλόκων, όλους όσοι πάλεψαν στην κατοχή για την απελευθέρωση της Ελλάδας από το φασιστικό ζυγό, για μια καινούρια Ελλάδα που θα ανήκει στο λαό της», σημειώνει η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, με αφορμή την 79η επέτειο από την είσοδο των ναζιστικών στρατευμάτων στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Εβδομήντα εννιά χρόνια πριν, στις 27 Απρίλη 1941, τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα έμπαιναν στην Αθήνα - προηγούμενα κατέλαβαν τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας- καθώς οι στρατηγοί του δικτατορικού καθεστώτος της κυβέρνησης Μεταξά υπέγραψαν την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους ναζί κι ενώ ακόμα ο Ελληνικός στρατός αμύνονταν σθεναρά τόσο στο μέτωπο της Ηπείρου όσο και στη Μακεδονία απέναντι στους ναζιστές εισβολείς.


Με την είσοδο των ναζί στην πρωτεύουσα άρχιζε για τον Ελληνικό λαό μια μακριά νύχτα βαρβαρότητας 3,5 χρόνων υπό την "μπότα του κατακτητή", νύχτα ανείπωτων βασάνων, πείνας, θανάτου, εκτελέσεων, φυλακίσεων, ολοκαυτωμάτων σε βάρος αμάχων, γενοκτονίας κατά των Ελλήνων Εβραϊκής καταγωγής και εγκληματικών αντιποίνων με μπλόκα δολοφονίας αμάχων και με στόχο να καμφθεί το φρόνημα και η Αντίσταση του αδούλωτου λαού μας ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), οι Αγωνιστές , απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ- ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ:

  • Δεν ξεχνάμε ότι ήταν το ΚΚΕ που σάλπισε την Αντίσταση, ήταν ο πρωτοπόρος οργανωτής, η ψυχή και ο νους του αγώνα, συσπειρώνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία της εργατικής τάξης και του λαού μας. Πήρε την ευθύνη και την πρωτοβουλία για την ίδρυση του ΕΑΜ, αλλά και του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, της ΟΠΛΑ, της Εθνικής Αλληλεγγύης, δημιουργώντας ένα μεγαλειώδες κίνημα που έσωσε τον ελληνικό λαό από τον εξανδραποδισμό, την πείνα και απελευθέρωσε τη χώρα από την τριπλή φασιστική σκλαβιά.

  • Δεν ξεχνάμε τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ναζί και τις ευθύνες της Ελληνικής αστικής τάξης για την εγκατάλειψη του λαού στην κατοχή, τη συνεργασία με το ναζί κατακτητή, αλλά και το ένοπλο χτύπημα του λαού μετά την απελευθέρωση.

  • Δεν ξεχνάμε ότι 75 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών -Επέτειος που τιμάται την 9η Μάη- η Γερμανία δεν έχει ακόμη εξοφλήσει και αρνείται να εκπληρώσει το χρέος της να εξοφλήσει τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις -που έχουν αναγνωριστεί και κατακυρωθεί, επίσημα σε διεθνείς συσκέψεις (Παρίσι -Λονδίνο)- για τις τεράστιες ανθρώπινες θυσίες και τα φρικιαστικά ναζιστικά εγκλήματα, τις υλικές καταστροφές που προκάλεσαν τα κατοχικά στρατεύματα, να επιστρέψει τους αρχαιολογικούς και άλλους πολιτιστικούς θησαυρούς που λεηλατήθηκαν από τους ναζί.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ διεκδικώντας την πληρωμή των Γερμανικών επανορθώσεων -πολεμικών αποζημιώσεων και των άλλων οφειλών της Γερμανίας στη χώρα μας. Αντιπαλεύουμε την επικίνδυνη για τους λαούς πολιτική διαστρέβλωσης και αναθεώρησης της ιστορίας από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, που ταυτίζουν ναζισμό-κομμουνισμό, αθωώνοντας τους φασίστες».

Διαβάστε εδώ, ολόκληρη την ανακοίνωση.

902gr

2 σχόλια:

  1. Στις 27 Απρίλη 1941 γερμανικά μηχανοκίνητα τμήματα μπαίνουν στην Αθήνα. Ολος ο κόσμος μένει κατάκλειστος στα σπίτια του.
    Τα όσα προηγήθηκαν απέδειξαν τον πραγματικό χαρακτήρα της άρχουσας τάξης, του Παλατιού και των αστικών πολιτικών κομμάτων.

    Στις 21 Απρίλη, στο Βοτονόσι Μετσόβου υπογράφεται το «Πρωτόκολλο Παραδόσεως» της
    Ελληνικής Στρατιάς Ηπείρου - Μακεδονίας. Το πρωτόκολλο υπογράφουν από την Ανώτατη Γερμανική Διοίκηση ο αντιστράτηγος Γκρίφεμπεργκ και από την ελληνική πλευρά ο στρατηγός Γ. Τσολάκογλου. Ακολουθεί η κατάρρευση και η διάλυση του στρατού.

    Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης και δεν ξέρει καν πού βρίσκονται οι Γερμανοί. Το μόνο που ενδιαφέρει τους αξιωματούχους του καθεστώτος είναι να φύγουν το γρηγορότερο από τη χώρα. Από τις 17 Απρίλη, ενώ δίνονταν ακόμη μάχες στον Ολυμπο και τη Δυτ. Μακεδονία, έφυγαν οι πρίγκιπες, οι πριγκίπισσες και πολλοί αυλικοί. Τη νύχτα 22 προς 23 Απρίλη υπουργοί και άλλοι επίσημοι στοιβάχτηκαν στα πολεμικά πλοία που περίμεναν στον Πειραιά.
    ...Αρχίζει η Εθνική Αντίσταση
    ....
    https://gkagkarin.blogspot.com/2020/04/blog-post_625.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ "ΤΟΤΕ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ" ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΌΤΙ Η ΙΔΙΑ ΦΥΤΡΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

    Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ "ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ" ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΤΣΑΜΟΑΣΙΔΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΈΓΙΝΑΝ ΟΙ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΤΩΝ ΓΆΛΛΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΙΔΩΝ!!

    ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΜΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΙΔΙΑ ΦΥΤΡΑ ΕΙΝΑΙ!!!

    ..... καί αν φύγαν οι Γερμανοί είλθαν οι Αγγλοαμερικανοί καινούργια (καλυμμένη Ναζιστοαποικιοκρατική) πάλι κατοχή (βλ. ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ 2109)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή