Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων στη Μέρα Δράση την Τρίτη 28 Απρίλη (VIDEO)





Η Μέρα Δράση την Τρίτη 28 Απρίλη, θα πρέπει να έχει επιτυχία, να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων, όπως και οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά που θα γίνουν με μέτρα προστασίας τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο κανάλι «Open». Για την Πρωτομαγιά ανέφερε ότι θα γίνουν συμβολικές διαμαρτυρίες στην Αθήνα και σε συνοικίες της πρωτεύουσας όπως επίσης και σε άλλες πόλεις.


Σημείωσε πως δεν μπορεί να μένουμε σιωπηλοί στην απληρωσιά, τις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασίας διότι τα αντεργατικά μέτρα ήρθαν για να μείνουν. Πρόσθεσε ότι επιδίωξη του ΣΕΒ στην Ελλάδα όπως και σε όλες τις χώρες της ΕΕ είναι να μονιμοποιηθούν τα μέτρα που μειώνουν μισθούς και δικαιώματα των εργαζόμενων. Τόνισε ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στηρίζει τα αιτήματά τους. 

Σε ερώτηση για την κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη σχολίασε πως έγινε παραπάνω φασαρία από αυτή που θα έπρεπε προσθέτοντας ότι η φασαρία πρέπει να γίνεται για την εκπαίδευση, την Υγεία και τις εργασιακές σχέσεις. 
Σημείωσε ότι ήταν και ένα δείγμα υποκρισίας της κυβέρνησης που όταν διεκδικούν π.χ. οι υγειονομικοί μιλάει για συνωστισμό και στέλνει τα ΜΑΤ όπως έγινε στον Ευαγγελισμό και δεν θεωρεί συνωστισμό την παρουσία του πρωθυπουργό και άλλων κυβερνητικών παραγόντων στη συναυλία έξω από το Μαξίμου.

902gr

1 σχόλιο:

  1. Ακούγωντας την ομιλία μέ σόκαρε συνοπτικά ότι:


    1ον. "τα δύο τελευταία χρόνια είμαστε σε ανάκαμψη/ανάπτυξη" καπιταλιστική....

    2ον. κάπως έτσι/ελεύθερη μετάφραση: "τα Μνημονία είρθαν για την κρίση μόνο ...." έτσι μας έλεγαν ....

    3ον. "..... συμβολικές διαμαρτυρίες...."!

    4ον. .... χρεισιμοποιείς την ίδια Φρασεολογία αναφορικά του κορωνοϊό όπως οι τρομοκράτες Λακεδοραγιάδες του συστήματος!

    5ον. "... αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία στην Ευρώπη και Σαυτόν τον τόπο..."!


    ΒΛΕΠΩ:

    1ον. Είσαι Εκτός Μαρξιστικής-Λενινιστικής Επιστημονικής Ιδεολογίας!!!

    2ον. Είσαι Εκτός "γραμμής" για Επιστημονικό Σοσιαλισμό (Λένιν)!!

    3ον. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ (ΤΟ ΓΡΆΦΟΥΝ ΡΗΤΑ ΜΕΣΑ/ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ) ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ! ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109 ΚΑΙ ΌΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ (ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ/ΑΛΥΣΙΔΕΣ)!!

    4ον. Η Χώρα μας ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ούτε οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ δεν υπήρξαν αποικίες ακόμη και η Αλβανία) γιαυτό μην εξισώνουμε της Αστικές (μεγάλο κ. μικρές) Τάξεις των άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών με την Λακεδία τους Λακεδοραγιάδες που Εξουσιάζουν ως Διαχειριστές Των Αποικιοκρατών!!

    5ον. Οι ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΠΟΤΕ "ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ" ΠΡΑΞΕΙΣ! Έκανε ο Λένιν ο Κάστρο-Τσέ ο Χο Τσί Μίνγκ.... ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΆΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΣ;;;;



    ....παιδιά χάσαται όχι μόνον την μπάλα αλλά και το ... γήπεδο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή