Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κινητοποίηση συνταξιούχων για τις συντάξεις και την υγεία, ενάντια στην ακρίβεια (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με αιχμή την ακρίβεια, τις συντάξεις και την υγεία πραγματοποίησαν συνταξιούχοι όλων των Ταμείων που αντάμωσαν στο Άγαλμα Βενιζέλου μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.

Οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με συμμετοχή στην απεργία στις 6 Απρίλη στο πλευρό των παιδιών και των εγγονιών τους με το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων και επίσης με νέα περιφερειακή συνταξιουχική συγκέντρωση στις 12 Απρίλη, στην Κατερίνη.

Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου μίλησε ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Κατήγγειλε την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εξέφρασε την αλληλεγγύη στους λαούς των δύο χωρών. Κατήγγειλε την κυβέρνηση που εμπλέκει ενεργά τη χώρα μας στον πόλεμο. Εξέφρασε την αλληλεγγύη των συνταξιούχων στους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, των «Πετρελαίων Καβάλας»  και του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Διαμήνυσε ότι οι συνταξιούχοι δεν νομιμοποιούν τις περικοπές στις συντάξεις, δεν αντέχουν την ακρίβεια, δεν συμβιβάζονται με τα «ψίχουλα» που τους πετά η κυβέρνηση κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Απαιτούν να ζήσουν με τις συντάξεις που πλήρωσαν.

«Ζητάμε άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια. Η άμεση και γενναία αύξηση των συντάξεων δεν είναι απλά ρεαλιστικό αίτημα, είναι επείγουσα ανάγκη, για να μπορέσουν να επιβιώσουν εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας, που μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ οι συντάξεις τους δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ», είπε. Και πρόσθεσε: «Δεν συμβιβαζόμαστε με την "κανονικότητα" που μας σερβίρει η κυβέρνηση. Γιατί αποτέλεσμα αυτής της κανονικότητας είναι η φτώχεια που βιώνουμε, είναι οι περίπου 15 συνάνθρωποί μας που είτε κάηκαν είτε πέθαναν από ασφυξία, τον φετινό χειμώνα, προσπαθώντας να ζεσταθούν, καίγοντας ακόμα και χαρτί κουζίνας».

Και ανέδειξε ότι για τους συνταξιούχους υπάρχει μόνο ένας δρόμος, ο δρόμος των αγώνων. «Σε αυτόν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με ακέραιο το διεκδικητικό μας πλαίσιο και επικαιροποιημένο με τα αιτήματά μας για:

Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση από την ακρίβεια. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Αύξηση των συντάξεων, κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ. Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Καμία ανάμειξη της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας».

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης διάβασε η Άννα Βουδούρη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Με τα πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως  «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με μέτωπο και πάλη θα ανατραπεί», «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» πορεύτηκαν στους δρόμους.

Και μπροστά στο υπουργείο όσο αντιπροσωπεία τους μετέφερε τις διεκδικήσεις τους στους κυβερνητικούς εκπροσώπους, έστειλαν για άλλη μια φορά ξεκάθαρο το μήνυμα: «Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις, ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», «Τέρμα πια στην κοροϊδία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».









Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου