Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Αλλάζει το τροπάρι;

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Η ΝΔ; «Αυτοδυναμία ή τίποτα» έλεγε, αλλά τώρα ο πρωθυπουργός μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας αφού είναι «υπεύθυνος και θεσμικός». Ο ΣΥΡΙΖΑ; Να του κοβόταν το χέρι για συνεργασία με τη ΝΔ, αλλά τώρα αποκλείει απλά τη συνεργασία «με τη ΝΔ του Μητσοτάκη». Το ΚΙΝΑΛ; «Αδιαπραγμάτευτη η αυτόνομη πορεία» του, αλλά τώρα μιλάει κι αυτό για κυβέρνηση συνεργασίας και όρους για αυτήν.

Τι γίνεται ρε παιδιά; Αλλάζει το τροπάρι της αντιλαϊκής ορχήστρας; Και ποιος είναι άραγε ο μαέστρος; Τα «σενάρια» και οι «χρησμοί του γέροντα» που διακινούνται επιβεβαιώνονται και διαψεύδονται, προφανώς έχουν ευρωατλαντικό άρωμα σε συνθήκες πολεμικές σαν αυτές που βρισκόμαστε τώρα!

Δεν ξέρουμε αν το δίλημμα των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων θα είναι η «σύνθεση συνεργασίας» της νέας αντιλαϊκής ορχήστρας: Ξέρουμε περισσότερο από σίγουρα ότι το έργο που θα παιχτεί θα είναι διπλά και τριπλά επικίνδυνο για τον λαό. Θα έχει μπόλικη εμπλοκή σε ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, φτώχεια, ανασφάλεια, κινδύνους και κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, σχέδια χειραγώγησης, μαστίγιο και καρότο για τους εργαζόμενους! Είναι επίσης πολύ πιθανόν άλλο να νομίζεις ότι ψηφίζεις και άλλη κυβέρνηση να σου βγει, θα είσαι όμως περισσότερο από σίγουρος για το αντιλαϊκό αποτέλεσμα.

Για άλλη μια φορά το συμπέρασμα είναι ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από «σωτήρες», από τη «σταθερότητα» της βαρβαρότητας που τον οδηγεί ολοταχώς στα ακόμα χειρότερα. Απέναντι σε όλους αυτούς μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τις δικές του ανάγκες, με τον δικό του αγώνα, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου