Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Δώρο στους φασίστες η αντικομμουνιστική «έκθεση για την προπαγάνδα κατά της ΕΕ»



Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την προπαγάνδα κατά της ΕΕ αποτελεί μνημείο αντικομμουνισμού, δώρο στους φασίστες, που ποινικοποιεί την πολιτική σκέψη, λόγο και πράξη και στήνει στον τοίχο σαν πράκτορες όποιους αντιδρούν στην ΕΕ, δηλαδή εκατομμύρια άνεργους και φτωχούς, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανοπουλος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Europe» και ασχολείται με τα θέματα που απασχόλησαν το Ευρωκοινοβούλιο τη βδομάδα που πέρασε.

Για το θέμα της «ενιαίας αμυντικής πολιτικής», υπογράμμισε ότι η ΕΕ στρατιωτικοποιείται, στήνει το «στρατιωτικό Σέγκεν», για να επεκτείνει τις επεμβάσεις της στα σύνορα με τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρικανική. 

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περιοχή, όπου η αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι πραγματικά τρομακτική, όποιος θέλει παρουσιάζει στρατιωτικές δυνάμεις και βομβαρδίζει και ταυτόχρονα προωθείται η διχοτόμηση της Κύπρου και η Τουρκία αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης.


Για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας είπε ότι το ΚΚΕ έχει διαφορετική θέση από τα υπόλοιπα κόμματα, όχι μόνο συνολικά για την ΕΕ, αλλά και για το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας, αλλά και κάθε άλλης χώρας και δεν τοποθετείται μόνο με το κριτήριο της πρόσκαιρης πολιτικής κατάστασης. Και έτσι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την ένταξη της Τουρκίας γιατί αντιβαίνει, όπως και στην Ελλάδα και οποιδήποτε άλλη χώρα, τα συμφέροντα του λαού της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ μετά την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία, επισήμανε ότι όσο αυτός είναι αποκρουστικός -και όντως είναι- ξενόφοβος, ρατσιστής, αντιδραστικός, θα τσακίσει ακόμη περισσότερο τον αμερικάνικο λαό, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των Δημοκρατικών, και θα συνεχίσει την ίδια ιμπεριαλιστική πολιτική επεμβατικότητας σε όλον τον κόσμο. Και θύμισε τους πολέμους που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις των Δημοκρατικών στη Γιουγκοσλαβία, την Ουκρανία, τη στήριξη των φασιστών στην κυβέρνηση αυτής της χώρας κ.ά.

Τέλος σχολιάζοντας τα περί «νέου ρατσιστικού, λαϊκίστικου πρότυπου» που σηματοδοτεί η εκλογή Τραμπ και ο φόβος να κυριαρχήσει στην Ευρώπη, ο Σωτ. Ζαριανόπουλος επισήμανε ότι επανάσταση δεν είναι να αλλάξεις την Κλίντον με τον Τραμπ, τον Ολάντ με τη Λεπέν, το αν θα είσαι εντός ΕΕ ή με το Brexit, αλλά μια ριζική ανατροπή στο ποιος έχει στα χέρια του την οικονομία και την εξουσία, ώστε να μπορέσουν οι λαοί να ζήσουν καλύτερα.




902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου