Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

“Μη στοχοποιείτε τους μετανάστες για την κρίση του καπιταλισμού” – Πορεία αλληλεγγύης στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας

 
 
Το ενδιαφέρον σε αυτή την πορεία είναι τα συνθήματα, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο σε ανθρωπιστικές εκκλήσεις, όπως το να σταματήσουν οι φυλακίσεις μεταναστών και ο διαχωρισμός οικογενειών, αλλά θέτουν και το ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα, συνδέοντάς το με το σύστημα που γεννά τη μετανάστευση.


Την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ σκέφται και ξανασκέφτεται αν θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να περάσει τη δημιουργία του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων οργανώνουν πορείες συμπαράστασης στους μετανάστες, που έρχονται μαζικά από την Κεντρική Αμερική σε αναζήτησε ενός καλύτερου μέλλοντος. Χτες, πρώτη μέρα των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων δεκάδες μέλη οργανώσεων στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας διαδήλωσαν αρχικά έξω από το μεξικανικό προξενείο και στη συνέχεια έξω από την Υπηρεσία Τελωνείων και Συνόρων και τη Μεταναστευτική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Στόχος τους να ασκήσουν πίεση στις μεξικανικές και αμερικανικές αρχές για το σεβασμό των ανθρώπων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τη βία και τη φτώχεια που μαστίζει μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής.


Το ενδιαφέρον σε αυτή την πορεία είναι τα συνθήματα, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο σε ανθρωπιστικές εκκλήσεις, όπως το να σταματήσουν οι φυλακίσεις μεταναστών και ο διαχωρισμός οικογενειών, αλλά θέτουν και το ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα, συνδέοντάς το με το σύστημα που γεννά τη μετανάστευση. «Σταματήστε να κάνετε αποδιοπομπαίους τράγους τους μετανάστες για την κρίση του καπιταλισμού», γράφει ένα σύνθημα, «Μην κλείνετε την πόρτα σε ανθρώπους που βλάπτουν οι πόλεμοι των ΗΠΑ» ένα άλλο.

«Είναι ίσως μια νέα μορφή μετανάστευσης… Μια κατάσταση όπου μαζί οι μετανάστες βρίσκουν ασφάλεια και στήριξη για ένα σκληρό μονοπάτι μετανάστευσης», λέει η Αντριάνα Τζάσο, μέλος φιλομεταναστευτικής οργάνωσης στο Σαν Ντιέγκο, αναφερόμενη στα καραβάνια μεταναστών από την Κεντρική Αμερική. Οι διαδηλωτές αντιτίθενται στη ρητορική περί «κρίσης» στα σύνορα με το Μεξικό και διαμαρτύρονται για τις πρακτικές των ομοσπονδιακών πρακτόρων που ρίχνουν δακρυγόνα στους μετανάστες που πλησιάζουν τα σύνορα. «Ενώ ο Τραμπ εκτοξεύει χημικά κατά των μεταναστών, εμείς έχουμε την αλληλεγγύη πολλών γιατρών και δικηγόρων που στηρίζουν την Τιχουάνα», λέει ο Αντόνιο Αριζάγκα, πρόεδρος της Διεθνούς Συμμαχίας Μεταναστών.

Οι αρχές της πόλης σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός νέου προσωρινού καταφυγίου για την υποδοχή όσων μεταναστών απελευθερώνονται από την προσωρινή κράτηση, ενώ ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσαμ ενέκρινε κονδύλι υπέρ των ΜΚΟ που ασχολούνται με την υποδοχή των μεταναστών.

Από τα μέσα Οκτωβρίου καταφτάνουν συνεχή κύματα μεταναστών από χώρες όπως η Ονδούρα, το Σαλβαδόρ και η Γουατεμάλα, που ευελπιστούν να βρουν άσυλο στις ΗΠΑ. Τις επόμενες μέρες αναμένεται νέο καραβάνι μεταναστών από την Ονδούρα με το σύνθημα «Στην Ονδούρα μας σκοτώνουν» με αρχικό προορισμό το Μεξικό.

Με πληροφορίες από telesurtv.net

1 σχόλιο:

  1. Δεν στοχοποιεί κανείς κανέναν!!!

    Η κρίση του ΚαπιταλοΙμπεριαλισμοΝαζιστοφασιστικού Οικονομικού Συστήματος χρειάζεται πιο "ΕΜΠΙΣΤΑ" ΚΑΙ "ΣΤΑΘΕΡΑ" ΛΟΥΜΠΕΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΑ (Lumpen Proletariat)! Ποιός άραγε "έβγαλε" αυτήν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ;;;

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΠΙΤΣΛΙΣΜΟΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ "ΠΙΣΩ" ΑΠΟ ... "ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ" ΜΚΟ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΑΔΡΑ ΧΡΗΜΟΤΟΔΟΤΕΙ!

    ... ΓΙΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ .... Deutschland!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή