Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Το ποδαρικό...


  Πηγή: Eurokinissi
 
Της Κάλι Καρά
 
Μέσα στη βιασύνη της κυβέρνησης, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη «αριστερή», να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά και να κάνει πράξη τα πιο τρελά όνειρα της ΕΕ και της εργοδοσίας, όπως ενδεικτικά:
  • Να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» για να διευκολύνει το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

  • Να διαλύσει πλήρως την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέποντάς την σε ατομική υπόθεση, στη λογική όποιος έχει πληρώνει και κοινωνικά δικαιώματα τέλος.

  • Να αποτελειώσει το συνταξιοδοτικό, όπου αυτοί που παράγουν τον υλικό και πνευματικό πλούτο να ζουν με την εθνική σύνταξη, η οποία δεν θα αρκεί ούτε για τα στοιχειώδη και όσο δουλεύουν, θα ταΐζουν με ασφάλιστρα τα κοράκια της υγείας και της πρόνοιας.


  • Να απαγορεύσει, ουσιαστικά, την απεργία και να βάλει διαδηλόμετρο στις διαδηλώσεις, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό.

  • Να συνεχίσει τη βάρβαρη ταξική πολιτική όπου το 93% των φόρων το πληρώνει ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο φτωχός επαγγελματίας και το 7% οι μεγάλοι όμιλοι.

  • Να συνεχίσει να εναποθέτει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στη δήθεν «προστασία» του αιματοβαμμένου ΝΑΤΟ, πληρώνοντας επιπλέον 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις πολεμικές του ανάγκες.

  • Κοντολογίς να παραμείνουν «αναγκαία» τα μνημόνια, να εξακολουθούν να ονομάζονται «εθνικοί στόχοι» οι στόχοι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να είναι «εταίροι» οι φονιάδες των λαών, να βαφτίζονται «παθογένειες» όσα είχαν κατεκτημένα με αγώνες οι εργαζόμενοι.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό τοπίο της καπιταλιστικής ανάπτυξης...

Να σου και το ποδαρικό για τον καινούργιο χρόνο από τον, για πέμπτη φορά πρωθυπουργό του Ισραήλ, Νετανιάχου, κάτι που τον καθιστά τον μακροβιότερο ηγέτη της χώρας, ακόμα και από τον ιδρυτή του κράτους του Ισραήλ, Μπεν-Γκουριόν, ο οποίος παρέμεινε στην εξουσία 15 χρόνια. Είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός του Ισραήλ που γεννήθηκε μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948 και εντός της χώρας είναι γνωστός με το nickname Bibi. 

Είναι ο πρωθυπουργός που εκπροσωπεί ένα κράτος που εγκληματεί διαρκώς κατά του παλαιστινιακού λαού, καταπιέζοντάς τον και δολοφονώντας τον,  κατέχοντας για δεκαετίες τα εδάφη του. Που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση τον ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που οργανώνει πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος των λαών της περιοχής.

Μας έκανε ποδαρικό για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου και ενδεχομένως στη συνέχεια της Ιταλίας, με την εποπτεία των ΗΠΑ, για τον αγωγό «East Med», που προορίζεται για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη. Μια συμφωνία που υπηρετεί τους ενεργειακούς κολοσσούς και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού μας και των άλλων λαών στην περιοχή.

Μια συμφωνία που εμπλέκει ακόμα βαθύτερα τη χώρα μας στα ατλαντικά σχέδια μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων από το ρωσικό φυσικό αέριο, στον «ενεργειακό πόλεμο» των ΗΠΑ με τη Ρωσία και τη Γερμανία που διεξάγεται στο έδαφος της Ευρώπης. Η «σταθερότητα» της Ανατολικής Μεσογείου, οι «μπίζνες» που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, ποτίζονται με το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης.

Ο λαός σε επαγρύπνηση, σε θέση μάχης, πλάι στο ΚΚΕ, απέναντι στα κοράκια της εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας και της προσφυγιάς.
Καλή χρονιά με ποδαρικό τους ταξικούς αγώνες.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου