Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Παρέμβαση - εξόρμηση στο Σύνταγμα με το κάλεσμα για απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό κυβερνητικό ν/σ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Παρέμβαση - εξόρμηση στο Σύνταγμα, ενημερώνοντας για την επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει και καλώντας το λαό να δώσει απεργιακή απάντηση, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου αντιπροσωπείες Σωματείων και Ομοσπονδιών.

"10ωρη δουλειά - 200 ευρώ μισθός - αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός": Το μεγάλο πανό, με το σύνθημα αυτό, που άνοιξαν οι συγκεντρωμένοι μπροστά από τη Βουλή, αποτυπώνει το νόημα που δίνει η κυβέρνηση στον "εκσυγχρονισμό" που φέρνει, γυρίζοντας τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω, καταργώντας το 8ωρο και ρίχνοντας τους μισθούς στα τάρταρα. Αλλά και χτυπώντας τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων. (δείτε πάνω video).

Όλα τα παραπάνω αντεργατικά σχέδια, κατήγγειλαν τα μέλη των σωματείων μοιράζοντας την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στον κόσμο που περνούσε από την πλατεία Συντάγματος, σε όσους αποβιβάζονται από το σταθμό του μετρό, φωνάζοντας συνθήματα και ενημερώνοντας για τον μακρύ κατάλογο των ανατροπών από την ντουντούκα.

"Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια και εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις. Ήρθε και ο "εκσυγχρονισμός" της κυβέρνησης και του ΣΕΒ", τόνισαν και απηύθυναν κάλεσμα: "Να προετοιμαστεί μαζική, δυναμική απάντηση με πανεργατική απεργία παντού, σε εργοστάσια, γραφεία, ξενοδοχεία, γιαπιά, μαγαζιά".

Για τους άξονες της επίθεσης που ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ενημέρωσε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκει μέσα στις συνθήκες της πανδημίας την ευκαιρία να καταργήσει το 8ωρο και να γυρίσει τους εργαζόμενους 100 χρόνια πίσω, ξεκαθάρισε πως τα σωματεία δε θα το δεχθούν. Όσον αφορά την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα υπενθύμισε πως κι άλλοι πριν τη σημερινή κυβέρνηση προσπάθησαν να το κάνουν. "Πήραν τότε την απάντησή τους. Θα την πάρουν και τώρα", τόνισε.

Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με τα μέλη των σωματείων να κάνουν πορεία και εξόρμηση στον πεζόδρομο της Ερμού.

 








902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου