Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Πάτε να ξεμπερδέψετε με ό,τι σας εμποδίζει εδώ και 30 χρόνια για να κάνετε τους εργαζόμενους σκλάβους, αλλά δεν θα τα καταφέρετε (VIDEO)



 

Την ύπουλη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των διάφορων «παπαγάλων» που αναπαράγουν την πολιτική της κυβέρνησης για το αντεργατικό νομοσχέδιο, λιβανίζοντας τους επιχειρηματίες και συκοφαντώντας τους εργατικούς αγώνες, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην 4η συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, σήμερα. «Όλη σας η προπαγάνδα είναι επεξεργασμένη, κυρίως για τους νέους εργαζόμενους, όμως οι νέοι στην απεργία χθες από δεκάδες κλάδους έδωσαν καθαρή απάντηση: Ομιλούντα εργαλεία του προηγούμενου αιώνα δεν πρόκειται να γίνουν», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Κατήγγειλε τις ευθύνες των αστικών κομμάτων που, υπηρετώντας πιστά και απαρέγκλιτα τις αξιώσεις των «αφεντικών» τους, έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα το εργασιακό τοπίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τη δεκαετία του ‘90 όταν απαλλαχτήκατε από τον εφιάλτη σας, τον σοσιαλιστικό κόσμο, που μέχρι τότε έδινε μόνο κατακτήσεις για τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες, όλοι μαζί υπογράψατε την καταδίκη των λαών και την εφαρμόζετε τόσα χρόνια. Κρύψατε πίσω από τον όρο "ελευθερίες" (όπως η Συνθήκη του Μάαστριχτ), είτε με τον μανδύα της δεξιάς, του κέντρου, ή της αριστεράς, είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση, τον κοινό σας στόχο σας που δεν είναι άλλος από το πώς θα καταφέρετε ένας εργαζόμενος να είναι στη διάθεση του εργοδότη 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα με το χαμηλότερο  δυνατό κόστος, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, για τα παράσιτα που δεν παράγουν τίποτα»

Υπογράμμισε πως για τα αστικά κόμματα και τους επιχειρηματικούς ομίλους «ανταγωνιστικός εργαζόμενος είναι αυτός που θα δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, που θα απολύεται πιο εύκολα, που η εργοδοσία χωρίς εμπόδιο θα μπορεί να τον κάνει λάστιχο, που δεν θα έχει στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα και θα στέκεται ξεμοναχιασμένος απέναντι στον εργοδότη. Αυτός που θα δεχθεί να εργάζεται για 13 ώρες την ημέρα, απλωμένες στο 24ωρο με την αμοιβή του κατώτατου μισθού του 8ωρου, που θα εγκαταλείψει όλες του τις ανάγκες για οικογενειακή, κοινωνική ζωή, ξεκούραση, μόρφωση, ψυχαγωγία, Αθλητισμό, Πολιτισμό και θα μετατραπεί σε αντικείμενο παραγωγής κέρδους».

«Πάτε να ξεμπερδέψετε με ό,τι σας εμποδίζει εδώ και 30 χρόνια για να κάνετε τους εργαζόμενους σκλάβους. Επειδή δεν μπορούσατε να σφηνώσετε τους εργοδότες και το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας στα σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις, πάτε να τους μπάσετε ηλεκτρονικά», επισήμανε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας. 

«Τρέμετε την απεργία και πολύ καλά κάνετε γιατί είτε οι επενδύσεις σας, είτε οι αυτοματισμοί, είτε η 4η βιομηχανική επανάσταση, όλα είναι για τα σκουπίδια, νεκρή ύλη, χωρίς την εργασία, το ίδιο και οι ιδιοκτήτες τους και αυτό δεν θέλετε να γίνει συνείδηση για τους εργαζόμενους», πρόσθεσε. 

Καταλήγοντας ο Λεων. Στολτίδης επισήμανε ότι η επιτυχία της χθεσινής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας ήταν κόλαφος για κυβέρνηση και εργοδοσία, καθώς φάνηκε καθαρά η απόρριψη του εκτρώματος εδώ και τώρα από χιλιάδες εργαζόμενους και κάλεσε την κυβέρνηση να το αποσύρει. 

902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου