Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 π.μ. στο υπ. Εργασίας - Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας διοργανώνουν Ομοσπονδίες και Σωματεία της Αττικής. Απαιτούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO.

Στην κινητοποίηση καλούν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Συνδικάτα ΜετάλλουΓάλακτος - Τροφίμων και ΠοτώνΚλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Τύπου και Χάρτου

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO απαιτούν:

Οι ομάδες σε κάθε πόστο να αποτελούνται από 6 εργαζόμενους και όχι από 4. 

Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες που εξουθενώνουν τους εργάτες.

Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης.

Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι της COSCO, προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία, την Παρασκευή και το Σάββατο. «Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Με την ιστορική απεργία μέσα στο λιμάνι δεν αφήσαμε να συγκαλυφθεί το εργοδοτικό έγκλημα και ο τραγικός θάνατος του συναδέλφου μας Δημήτρη Δαγκλή και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Εφτά ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά δείξαμε τη δύναμη μας στον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε να μην υπάρξει άλλος νεκρός και συνεχίζουμε γι' αυτό το σκοπό» σημειώνει το Σωματείο τους το ΕΝΕΔΕΠ.

Η ΕΝΕΔΕΠ υπογραμμίζει ότι με τον απεργιακό αγώνα οι εργαζόμενοι κατάφεραν: Τη δέσμευση της εταιρείας και του Υπουργείου για να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας με την συμμετοχή μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Την αναγνώριση και κατοχύρωση του Σωματείου που είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων μέσα στο λιμάνι. Ανάγκασε την εταιρεία και την κυβέρνηση έστω να αναγνωρίσει το πρόβλημα για τις εργατικές πόστες. Συνεχίζουν μέχρι να πραγματοποιηθεί το αίτημα για 6άρα πόστα. «Έγινε γνωστό σε όλους τι πραγματικά συμβαίνει στον υποτιθέμενο "παράδεισο" της COSCO  με την εντατικοποίηση και  τις κόντρα βάρδιες, τα 12ώρα, τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας,  με την ομηρία των εργολαβικών εργαζομένων» σημειώνει η ΕΝΕΔΕΠ.

Στο μεγάλο αυτό αγώνα οι εργαζόμενοι της COSCO ήραν και παίρνουν θάρρος και δύναμη από την αλληλεγγύη που ξεδιπλώθηκε τόσο από Συνδικάτα και εργαζόμενους της Ελλάδας, όσο και από Συνδικάτα του εξωτερικού.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε τεράστια μηχανοκίνητη πορεία - διαδήλωση στο κέντρο του Πειραιά. Η μαζική μοτοπορεία είχε ξεκινήσει από την Αθήνα και φτάνοντας στον Πειραιά, ενώθηκε με την μοτοπορεία των απεργών εργαζομένων της COSCO. 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου