Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Απίστευτο: Η ΔΕΗ εισπράττει χαράτσι που έχει καταργηθεί με νόμο!



















Δε μας φτάνουν όλες οι φορολογικές επιβαρύνσεις και τα χαράτσια στα ακίνητα, έχουμε          να   πληρώνουμε και… κατηργημένους φόρους   !                                                       
 Η ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος!

Επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας». Ωστόσο, όπως προκύπτει, από το άρθρο 195 με τις καταργούμενες διατάξεις του νόμου 4001 ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, το άρθρο στο οποίο βασίζεται η χρέωση της ΔΕΗ έχει καταργηθεί! Που σημαίνει ότι εισπράττεται κατά παράβαση της νομοθεσίας, δηλαδή παράνομα, εδώ και πάνω από έξι μήνες!
Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόχειρους υπολογισμούς η ΔΕΗ έχει εισπράξει πάνω από 2 δισ. ευρώ από την παράνομη χρέωση στους λογαριασμούς του ρεύματος! πηγη star.gr

H ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2011 αφού κατατεθεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου η τροπολογία για τη ρύθμιση με τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), προκειμένου να μην εγγράψει επισφάλειες στον ισολογισμό της τάξης του 1,8 δισ. ευρω

Πρόκειται για το θέμα που ανέκυψε ύστερα από απόφαση του ΣτΕ, το οποίο ακύρωσε τη διοικητική πράξη που επέβαλε τις χρεώσεις ΥΚΩ σε όλους τους λογαριασμούς, ύστερα από προσφυγή των εταιρειών Energa και Ηellas Power. Η τροπολογία πρέπει να καλύψει και αναδρομικά τη ΔΕΗ, καθώς η απόφαση του ΣτΕ την αφήνει έκθετη σε όποιον διεικδικήσει επιστροφή των ΥΚΩ. Εξάλλου η διοίκηση της επιχείρησης συνεχίζει τις προσπάθειες κάλυψης των δόσεων δανείων ύψους 750 εκατ. ευρώ, που λήγουν στο τέλος Μαρτίου, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλίσει πλήρως την αναχρηματοδότηση. πηγή ημερησια.
Μετά απο όλα αυτά θα εξακολουθούμε να ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και της απειλές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου