Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Διάκριση για τον Χρίστο Ντόβα




Συγχαίρουμε ένα δικό μας παιδί, το Χρίστο Ντόβα, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ωραιόκαστρο. Ο Χρίστος απέσπασε για 5η φορά το Α΄ βραβείο για το έργο του Dawn (Χαραυγή) για Συμφωνική Ορχήστρα, στον 15ο Διαγωνισμό Σύνθεσης στη μνήμη του Γ. Α. Παπαϊωάνου, που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. Το έργο του θα παρουσιαστεί από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.
Οι σύντροφοι του είμαστε περήφανοι για ότι έχει καταφέρει με πολύ κόπο και δουλειά. Τις καλύτερες ευχές μας για ακόμα πιο ανοδική και δημιουργική  πορεία!
 Βιογραφικό Χρίστου Ντόβα

Ο Χρίστος Ντόβας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989. Είναι καθηγητής μουσικής, αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Σύνθεσης του Πανεπιστημίου Λούντ της Σουηδίας και Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Οι συνθέσεις του, διακρίθηκαν σε διεθνές και πανελλαδικό επίπεδο πολλές φορές και έχουν παρουσιαστεί από ορχήστρες και μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του έχουν μεταδοθεί από την Κρατική Σουηδική Ραδιοφωνία «Sveriges Radio P2» και έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου του Λούντ «Lund University Editions».

Συνεργάστηκε πολλές φορές με σκηνοθέτες για τη σύνθεση μουσικής για θεατρικές παραστάσεις, αλλά και τη μουσική διδασκαλία στους ηθοποιούς των παραστάσεων.

Δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία στο φοιτητικό κίνημα. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών διετέλεσε για τέσσερα χρόνια Γραμματέας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου