Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Μακριά από το λαϊκό αίσθημα για τη στάση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ το Δημοτικό Συμβούλιο




Να μην παραχωρηθεί η βίλα Πετρίδη στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, οργανισμό στημένο από τη Γερμανική κυβέρνηση για τα συμφερόντα της στην περιοχή, μέσω της «συνεργασίας» της με την τοπική διοίκηση ζήτησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» με ψήφισμα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης το οποίο συνεδρίασε τη Δευτέρα. Σημειώνει ότι αυτή η συμβολική πράξη ανταποκρίνεται στην αγωνία του λαού για το γεγονός ότι και η Γερμανία «βάζει πλάτη» στις τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Στο χθεσινό (24.8.2020) Δημοτικό Συμβούλιο, η "Λαϊκή Συσπείρωση", ανταποκρινόμενη στην αγωνία του λαού για τις επικίνδυνες, προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκικής κυβέρνησης σε ΝΑ Μεσόγειο και Αιγαίο, στην οργή του για τη στάση όλων των λεγόμενων "συμμάχων" (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και ισχυρών κρατών - μελών τους π.χ. Γερμανία, Γαλλία κλπ) που "βάζοντας πλάτη" σ' αυτές, μεθοδεύουν παζάρια για γκριζάρισμα - συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, με παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, πυροδοτώντας νέους ανταγωνισμούς και κινδύνους για τους λαούς, κατέθεσε σχετικό ψήφισμα». 


Σημειώνει επίσης ότι «σε μια fast track διαδικασία, χωρίς καμιά συζήτηση, στις 2 τα ξημερώματα, όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ακροδεξιοί και της "Πόλης Ανάποδα" (ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) απέρριψαν το ψήφισμα. Πέρα από επιμέρους, ανούσιες διαφοροποιήσεις τους για δευτερεύοντα θέματα, πάλι συστρατεύτηκαν, "μαντρώθηκαν" στην κυρίαρχη πολιτική των κομμάτων τους που αναθέτει την ασφάλεια της χώρας και την ειρήνη στους υπονομευτές "συμμάχους" τους, εξυπηρετώντας ντόπια και ξένα συμφέροντα που "ορέγονται" κέρδη στη περιοχή.

Τους παραδίνουμε στην κρίση του λαού της Θεσσαλονίκης».

Το σχέδιο ψηφίσματος


«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπως όλος ο λαός, παρακολουθεί με ανησυχία τις επικίνδυνες εξελίξεις με την προκλητική επιθετικότητα της Τουρκικής κυβέρνησης στη ΝΑ Μεσόγειο και το Αιγαίο, αμφισβητώντας έμπρακτα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, διεκδικώντας αλλαγή διεθνών συμβάσεων ακόμα και συνόρων.

Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνει ότι όλοι οι λεγόμενοι "σύμμαχοι" της χώρας, ο καθένας με τον ειδικό ρόλο του ανάλογα με τα συμφέροντα του, είτε με δηλώσεις "συμπαράστασης" είτε "καθησυχασμού" όχι μόνο δεν εγγυώνται την ασφάλεια, τα δικαιώματα της και την ειρήνη αλλά επιδιώκοντας την παραμονή της Τουρκίας στη συμμαχία τους, με ευθείς ή πλάγιους τρόπους ενισχύουν την επιθετικότητα της.

Απώτερος, διακηρυγμένος σκοπός τους είναι να συρθεί η Ελλάδα σε τραπέζια διαπραγματεύσεων με τελικό στόχο το διαμοιρασμό, τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατανοώντας την ανάγκη αποφασιστικής αντίδρασης σ' αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, εναρμονιζόμενο με το λαϊκό αίσθημα και στο μέτρο που αναλογεί στις δικές του αρμοδιότητες, σαν πρώτη συμβολική απάντηση, αποφασίζει να ΜΗΝ παραχωρηθεί η βίλα Πετρίδη στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, οργανισμό που αποτελεί εργαλείο προώθησης της πολιτικής της Γερμανίας στη περιοχή μας, χώρας που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη παραπάνω αρνητική κατεύθυνση, σε βάρος της χώρας μας, όλων των λαών της περιοχής και της ειρήνης».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου