Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους υγειονομικούς έξω από το υπουργείο Υγείας (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 

Τηναπρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ δέχτηκαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας για τη μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων.

Οι άνδρες των ΜΑΤ, ενεργώντας προφανώς με εντολή της κυβέρνησης, επιτέθηκαν στους ...«ήρωες» υγειονομικούς που διεκδικούσαν το αυτονόητο -τη μόνιμη και σταθερή εργασία- προκειμένου να τους εμποδίσουν να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωσή τους στο δρόμο, μπροστά από το υπουργείο.

Στο πλαίσιο της καταστολής, οι αστυνομικές δυνάμεις επιστράτευσαν χημικά, δακρυγόνα και γκλομπς προκειμένου να περιορίσουν τους εργαζόμενους στο πεζοδρόμιο. Μάλιστα οι άνδρες των ΜΑΤ σχημάτισαν φραγμό απέναντι στους διαδηλωτές, για τον περιορισμό της συγκέντρωσης στο πεζοδρόμιο.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» είναι το σύνθημα με το οποίο απάντησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που και νωρίτερα δέχτηκαν την επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ. Παράλληλα διεμήνυσαν ότι θα απαντήσουν πιο αποφασιστικά και πιο μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για τις 15 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και τις δημόσιες μονάδες υγείας - πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τον κυβερνητικό αυταρχισμό, ενώ σύμφωνα με συνδικαλιστές υγειονομικούς, η αστυνομία κατ' επανάληψη στη διάρκεια της κινητοποίησης ισχυρίστηκε ότι ο νόμος δεν επιτρέπει την κάθοδο στο δρόμο και το κλείσιμο της κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι στην διάρκεια της κινητοποίησης αναφέρθηκε ότι εξαιτίας της επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων δύο εργαζόμενοι χρειάστηκε να μεταφερθούν για εξετάσεις στον Ευαγγελισμό.

 

 







902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου