Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Τελευταίο «αντίο» στην σ. Σοφία Φραγγή


Παρουσία συγγενών, συντρόφων και φίλων, κηδεύτηκε την Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, η Σοφία Φραγγή.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Η Σοφία Φραγγή γεννήθηκε το 1928 στην Πηγή Αξιούπολης. Από την ηλικία των 12 χρόνων, έδωσε τη μάχη ενάντια στους φασίστες κατακτητές, μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Μετά τον πόλεμο, εργαζόμενη ως νοσοκόμα, εκλέχτηκε πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Νοσηλευτών Θεσσαλονίκης, αγωνιζόμενη για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Επί χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα». Εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στο δήμο Συκεών, επί σειρά ετών, με δήμαρχο τον Παναγιώτη Αφαλή, δουλεύοντας από τη θέση του προέδρου των ΚΑΠΗ κατά τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής τους.

Πρωτοπόρα και στο γυναικείο κίνημα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών και της ΟΓΕ.

Το 1977 το ΚΚΕ την τίμησε επιλέγοντάς την ως υποψήφια βουλευτή στο νομό Θεσσαλονίκης.

Εκφωνώντας τον επικήδειο εκ μέρους της ΚΟΒ Συκεών, η Γ. Τριανταφύλλου είπε μεταξύ άλλων: «Η συντρόφισσα Σοφία, σε όλη της τη ζωή, όσο κρατούσαν οι δυνάμεις της, υπηρέτησε πιστά το Κόμμα και το λαό μας, από κάθε μετερίζι. Παλικάρι, ακούραστη μαχήτρια, έτσι θα την θυμόμαστε πάντα, όλοι όσοι την γνώρισαν και πάλεψαν μαζί της.

Στα δικά της τα χνάρια, όπως και δεκάδων άλλων αγωνιστών του δήμου μας, δίνουν υπόσχεση οι νέοι αγωνιστές να βαδίσουν για να φτιάξουν μια κοινωνία που ο εργάτης να μπορεί ανεμπόδιστα να γευτεί τους καρπούς της δουλειάς και του μόχθου του».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου