Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Μαθητές καταγγέλλουν το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης και απαιτούν από το υπ. Παιδείας άμεσα μέτρα

 

 

Την έντονη αντίδραση των μαθητών αρκετών σχολείων της Θεσσαλονίκης προκάλεσε το φιάσκο με την τηλεκπαίδευση που σημειώθηκε σήμερα πρώτη μέρα του μέτρου, με την κατάρρευση της ψηφιακής πλατφόρμας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν μάθημα.

Συγκεκριμένα, μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Νεάπολης, 1ο Γυμνάσιο Μενεμένης, 1ο Γυμνάσιο Κάτω Τούμπας, 27ο ΓΕΛ, 7ο ΕΠΑΛ Ευκλείδη, 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, καταγγέλλουν την κοροϊδία της κυβέρνησης και απαιτούν να παρθούν άμεσα μέτρα, για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης και την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών σε αυτήν. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Ως πότε θα συνεχίσει η κυβέρνηση να παίζει με τη μόρφωσή μας και την υγεία μας;

Πριν μια εβδομάδα μας έλεγαν ότι τα σχολεία είναι ασφαλείς χώροι και εκεί δεν μεταδίδεται ο ιός! Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν γενικό κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων μέχρι 30/11! Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση μας έλεγε ότι δεν έχει λεφτά για την Παιδεία, την Υγεία, τα ΜΜΜ, γιατί "δεν το αντέχει η οικονομία μας…". Αναρωτιόμαστε όμως……

  • Πού βρήκε τα λεφτά η κυβέρνηση για να προσλάβει 2.000 αστυνομικούς για τα Πανεπιστήμια;
  • Πού βρήκε τα χρήματα για να τα δώσει σε μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές;

Ξέρουμε πολύ καλά που τα βρήκε τα λεφτά! Τα πληρώνουν κάθε χρόνο οι γονείς μας με τους φόρους που πληρώνουν στο κράτος! Ρωτάμε την κυβέρνηση: Γιατί δεν δίνει τα 37 δις. που έχει "φυλαγμένα" για να λειτουργήσουν όπως πρέπει τα σχολεία μας;

Δε θα ανεχτούμε να χαθεί άλλη μια σχολική χρονιά!

Η πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές των ΓΕΛ ήδη ήταν γεμάτη προβλήματα! Το σύστημα…. κράσαρε! Και οι εβδομάδες που έρχονται θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο γιατί θα μπαίνουν ακόμη περισσότεροι μαθητές!

Απαιτούμε:

  • Παροχή γρήγορου και δωρεάν ίντερνετ σε όλους τους μαθητές!
  • Παροχή δωρεάν τεχνικού εξοπλισμού (laptop, tablet) για όλους τους μαθητές! Όπου υπάρχει δυνατότητα να αξιοποιείται ο τεχνικός εξοπλισμός του σχολείου για να παρακολουθούν οι μαθητές τα διαδικτυακά μαθήματα!
  • Πάρτε τώρα μέτρα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου ώστε να καλυφθούν τα περσινά κενά και να μη χαθεί η φετινή κρίσιμη χρονιά!
  • Να μειωθούν οι μαθητές σε 15 ανά τάξη!
  • Απολυμάνσεις στα σχολεία!
  • Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας!
  • Πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας!

Παίρνουμε διαδικτυακές πρωτοβουλίες!

Οργανώνουμε διαδικτυακές συζητήσεις 5μελών και 15μελών!»

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου