Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΜΕ: Στις 4 και 5 Νοέμβρη τα Συνδικάτα της Ευρώπης να ξεσηκωθούν με πολύμορφες δράσεις και διαδηλώσεις

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

 

 

Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ευρώπης να σταθούν στο πλευρό του λαού και των συνδικάτων της Παλαιστίνης απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Τους καλεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοέμβρη να ξεσηκωθούν με πολύμορφες δράσεις και διαδηλώσεις με σύνθημα «Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει το εξής:

«Συνάδελφοι, αδέλφια μας εργαζόμενοι της Ευρώπης ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας ή πολιτικών πεποιθήσεων. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους σας, ανεξάρτητα από τις διαφορές ή τις διαφωνίες μας.

Καμία πραγματική οργάνωση της εργατικής τάξης δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής μάρτυρας των σφαγών του Ισραήλ στην Παλαιστίνη!

Κυβερνήσεις, επιχειρηματικοί όμιλοι και ιμπεριαλιστικές οργανώσεις προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή της αλληλεγγύης σε ένα λαό που εξοντώνεται μέρα με τη μέρα. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη υποστήριξη των εγκλημάτων του Ισραήλ.

Η υποστήριξη της ειρήνης και του αγώνα για ελευθερία ενός καταπιεσμένου λαού δεν είναι τρομοκρατία.

Η σιωπή και η αδράνεια είναι υποστήριξη των εγκλημάτων του Ισραήλ. Η σιωπή της ETUC είναι εκκωφαντική.

Ακόμα και ο λαός του Ισραήλ διαμαρτύρεται για τη σφαγή στη Γάζα απαιτώντας κατάπαυση του πυρός και ειρηνική λύση. Τα παλαιστινιακά συνδικάτα έχουν εκδώσει ένα ισχυρό κάλεσμα αλληλεγγύης λέγοντας: "Σταματήστε κάθε υποστήριξη, κάθε συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!"

Τα συνδικάτα κάθε χώρας να αναπτύξουν δράσεις ενάντια στη δολοφονική μηχανή ΝΑΤΟ-ΗΠΑ που υποστηρίζει τη μαζική δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού. Τα συνδικάτα κάθε χώρας να βάλουν εμπόδια στον εξοπλισμό του χεριού που μας δολοφονεί. Να αποτρέψουν τον στρατιωτικό, οικονομικό εξοπλισμό του Ισραήλ.

Να εκφράσουν μαζική καταδίκη ενάντια στις κυβερνήσεις και τις πολυεθνικές που διώκουν την έκφραση αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό.

Να ενισχύσουμε τις κοινές δράσεις των μαχητικών συνδικάτων του κόσμου στον αγώνα για "Λευτεριά στην Παλαιστίνη".

Εκατομμύρια εργαζόμενοι της Ευρώπης πλημμυρίζουν ήδη τους δρόμους και διαδηλώνουν παρά τις απαγορεύσεις των κυβερνήσεων. Οπαδοί ανεμίζουν τις σημαίες της Παλαιστίνης στα γήπεδα, αγωνιστές μπλοκάρουν ισραηλινές επιχειρήσεις, μικρά παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη και την λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα της Ευρώπης δε μπορούν να σιωπούν. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ευρώπης, να σταθούν στο πλευρό του λαού και των συνδικάτων της Παλαιστίνης.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 4 και 5 Νοεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι της Ευρώπης να ξεσηκωθούν με πολύμορφες δράσεις και διαδηλώσεις. 

Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου