Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Κατήγγειλε τη δημιουργία Υπηρεσίας Πληροφοριών στο υπ. Άμυνας για συνεργασία με το ΝΑΤΟ (VIDEO)





Στην τροπολογία που αποσπά τη Διεύθυνση Πληροφοριών από την ΕΥΠ και τη μεταφέρει στο υπ. Εθνικής Άμυνας για την εναρμόνιση με τα ΝΑΤΟικά πρότυπα, αναφέρθηκε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δημιουργείται για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με το οποίο θα συνεργάζεται και θα αποτελεί υπηρεσία του. Υπενθύμισε ότι αυτή είναι απόφαση του ΝΑΤΟ από το 2016, την οποία μάλιστα είχε στηρίξει η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικά στελέχη του οποίου δήλωναν ότι η «Ελλάδα θα συνεργαστεί με όλες τις χώρες προκειμένου να ενισχυθεί η απόφαση του ΝΑΤΟ για τη δημιουργία μιας Υπηρεσίας Πληροφοριών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ». «Αυτό έρχεται και κάνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ», επισήμανε χαρακτηριστικά.


Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε επίσης στο Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας που παραμένει στην ΕΥΠ και στόχο έχει την παρακολούθηση της δραστηριότητας του λαϊκού κινήματος. Όσον αφορά την ψηφιοποίηση, επισήμανε ότι η χρήση της είναι σημαντική, αλλά το ερώτημα είναι ποιον εξυπηρετεί και έφερε ως παράδειγμα τις ΗΠΑ, όπου προσωπικά στοιχεία ακόμα και υγείας των εργαζομένων, έχουν στη διάθεσή τους τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες εκβιάζοντας τους εργαζόμενους. 

Τέλος, αναφέρθηκε στην απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη στάση των «συμμάχων» ΝΑΤΟ και ΕΕ που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να μη χαλάσουν τις εμπορικές τους σχέσεις με την Τουρκία και στις διαφορές που προκύπτουν το ΝΑΤΟ «σφυρίζει αδιάφορα», συστήνοντας προς τις δύο πλευρές «βρείτε τα».  Υπογράμμισε ότι το ΚΚ Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας την απόφαση Ερντογάν, που όμως δεν έτυχε προβολής από κανένα οπτικοακουστικό μέσο στη χώρα μας.  

Στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε επίσης στη στάση των Μέσων Ενημέρωσης που εισέπραξαν 20 εκατ. ευρώ για να μεταδώσουν τα μηνύματα για την προστασία του κόσμου από τον κορονοϊό αντί να το κάνουν αφιλοκερδώς ως προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την προστασία της υγείας του, καθώς και στα κονδύλια που δίνει η κυβέρνηση για να προβάλλουν πολιτιστικά σκουπίδια.  
Ξεκινώντας την ομιλία του κατήγγειλε τις διαδικασίες φαστ τρακ και από τη σημερινή κυβέρνηση εν μέσω καλοκαιριού και υπό την απειλή της πανδημίας να περνάει νομοσχέδια για σοβαρά θέματα.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου