Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ «Κουνάει το δάχτυλο» στο λαό και αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό Facebook logo


  Πηγή: Eurokinissi

Στην ατομική ευθύνη συνεχίζει να ρίχνει η κυβέρνηση το «μπαλάκι» για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, προκειμένου να κρύψει τις δικές τις τεράστιες ευθύνες για τα πετσοκομμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα οποία προχώρησε στο «άνοιγμα» του Τουρισμού και των Μεταφορών, έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου. Μάλιστα, την ώρα που προκλητικά «κουνάει το δάχτυλο» στο λαό, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους επισκέπτες, έστω και τώρα που η αύξηση των κρουσμάτων χτυπάει νέο «καμπανάκι».


Το πρωί πραγματοποιήθηκε η πολυδιαφημισμένη νέα κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, η οποία όμως δεν κατέληξε σε κανένα ουσιαστικό μέτρο, πέρα από το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα πανηγύρια. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί εντός της ημέρας, με βάση την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Πέραν αυτού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, από τα ξημερώματα της Τετάρτης «θα ελέγχονται εξονυχιστικά» τα αποδεικτικά έγγραφα των αρνητικών τεστ που υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι επιθυμούν να εισέλθουν από τον Προμαχώνα και σε περίπτωση επίδειξης μη-αυθεντικού, πλαστού εγγράφου, «θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις». 
Υπενθυμίζουμε ότι από την Τετάρτη, οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στη χώρα.

Επίσης, θα ενισχυθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία, στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς και στην Κρυσταλλοπηγή.

Όλα για την «επανεκκίνηση του Τουρισμού»...


Τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορούν να καθησυχάσουν ούτε στο ελάχιστο τις εύλογες ανησυχίες, αφού οι γενικευμένοι έλεγχοι περιορίζονται στα χερσαία σύνορα, ενώ στις υπόλοιπες εισόδους θα είναι μόνο δειγματοληπτικοί. Όλα αυτά, όταν οι επισκέπτες που θα έρθουν στην Ελλάδα αεροπορικώς, θα στοιβάζονται στα αεροσκάφη χωρίς να υπάρχουν αποστάσεις στα καθίσματα, σύμφωνα και με τις αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η σχετική λίστα με τις «ασφαλείς» χώρες θα διευρυνθεί. Έτσι, από τις 15 Ιούλη θα επιτραπούν οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, από τις 22 Ιούλη από τη Σουηδία, ενώ, «ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων», εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων σε χώρες όπως οι ΗΠΑ από τέλος Ιούλη, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα.
Και ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι τόσο «ευέλικτα» για να μη θίξουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού και τα νησιά παραμένουν αθωράκιστα σε επίπεδο υγειονομικών δομών, με βάση τη λογική «κόστους - οφέλους», η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει την ευθύνη στο λαό. «Θα ήταν λάθος να υποτιμήσουμε την ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα, που δείξαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας», δήλωσε ο Στ. Πέτσας, προσθέτοντας πως «ο κορονοϊός δεν έφυγε, αλλά είναι εδώ και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης. Είναι λοιπόν, επιτακτική ανάγκη, να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου