Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ


Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων - Στο πλευρό τους το ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

 


Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του κτιρίου στο Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού, αντιδρώντας στα σχέδια που διαρρέονται για μετεγκατάσταση των υπηρεσιών και παραχώρηση του κτιρίου στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι.

Στο πλευρό των εργαζομένων, υγειονομικών, εργαστηριακού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και εργαζομένων στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΚΕΠΑ που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο βρέθηκαν το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης αλλά και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης.
Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ και εκ του αποτελέσματος επιβεβαίωσε τις ανησυχίες των εργαζομένων. Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία θα αναζητήσει μέχρι το τέλος του χρόνου έναν συμπληρωματικό χώρο για να στεγαστούν υπηρεσίες των Δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη και όπως φαίνεται παραμένει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.


Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τυχόν μεταφορά του ΚΥ Πύλης Αξιού θα σήμαινε το κλείσιμο του μεγαλύτερου ΚΥ της Βόρειας Ελλάδας, του μοναδικού στη Θεσσαλονίκη που λειτουργεί πρωί και απόγευμα και διαθέτει μικροβιολογικό, ακτινολογικό και κυτταρολογικό εργαστήριο. Το ΚΥ εξυπηρετεί τις ανάγκες του πληθυσμού της Κεντροδυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και όμορων δήμων και νομών, με ετήσια προσέλευση περισσότερων από 100.000 ασφαλισμένων.
Ο Λεωνίδας Στολτίδης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στο κλείσιμο του ΚΥ της Πύλης Αξιού και τόνισε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά πρέπει και να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό και εξοπλισμό, να στηριχθεί πάση θυσία. Επίσης, σημείωσε ότι θα πρέπει με ευθύνη των αρμόδιων υπουργείων να δρομολογηθούν και να προχωρήσουν γρήγορα εργασίες συντήρησης του κτιρίου που επί δεκαετίες έχει αφεθεί και ρημάζει με κίνδυνο για τη ζωή εργαζομένων και ασφαλισμένων.

Χαρακτήρισε προκλητική οποιαδήποτε ενέργεια δεν ενισχύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με το δεύτερο κύμα έξαρσης της πανδημίας να βρίσκεται προ των πυλών.

Κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αντιμετωπίσουν την πολιτική υποβάθμισης της υγείας σαν ενιαία στρατηγική των κυβερνήσεων, που στόχο έχει να απαξιωθεί, να αποδιαρθρωθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας και να ανοίξει διάπλατα το έδαφος για την κερδοφορία των επιχειρηματιών της Υγείας. Και προέτρεψε σε συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα.





902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου